Sneg
Sneg Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER

U nedelju će kišu i u nižim predelima zameniti sneg pa nas očekuje prava zima. Snega će biti od 25 do 50 centimetara na planinama u Istočnoj Srbiji. Duvaće jak severni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura biće i najviša do 4 stepena a onda u padu. U Beogradu vetrovito i snežno. U nižim delovima grada očekuje se do 15 cm, snega a na Avali i Kosmaju do 30 cm . Već u ponedeljak sneg će prestati da pada.

Oblačno, hladno i vetrovito sa snegom, samo još na istoku, jugoistoku i severoistoku ujutro sa kišom koja će brzo preći u susnežicu i sneg. U većini nižih predela stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, u brdsko-planinskim predelima i više, usled stvaranja snežnih nanosa lokalno i do 50 cm, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku manji snežni pokrivač.

Najviše padavina se očekuje u zapadnim i centralnim predelima i na području Holjskih i Kučajskih planina. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine. U većini mesta temperatura tokom dana bez većeg kolebanja, od -1 do 2. Na jugoistoku, istoku i severoistoku ujutro malo toplije, do 4 , tokom dana u padu.

Bonus video: Vanredno u Sjenici zbog snega – Nova vlast, stare muke

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar