Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Sneg koji od 18 časova intenzivno pada u užičkom kraju, uslovio je otežano kretanje vozila na svim višim putnim pravcima. Bez zimske opreme nije moguće preći preko Zlatibora, Nove Varoši, Prijepolja, Kadinjače, Tare, Debelog Brda. Na snazi zabrana za kretanje teretnim vozilima.

Na planinskim prevojima ima oko pet pa i do deset centimetara snega na kolovozu, a poseban oprez se savetuje vozačima na prilazima planinskim predelima gde je pre snega padala kiša pa na kolovozu zbog raskvašenog snega i mestimične poledice dolazi do proklizavanja.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Od 20 časova važi zabrana kretanju teretnih vozila na svim magistralnim putevima užičkog regiona. Zimske službe za održavanje puteva su na terenu ali intenzitet padavina kolovoz prekriva novim snegom. Prekida u odvijanju saobraćaja za sada nema.

Zimska oprema je obavezna, na planinama su poželjni i lanci a dodatna pažnja, veće rastojanje između vozila i oprez su neophodni vozačima u užičkom kraju. Ukoliko ne moraju, savet vozačima je da kretanje na put tokom bar noći odlože.

Bonus video: Vanredno u Sjenici zbog snega: Nova vlast, stare muke

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar