Nikola Petrović i Aleksandar Vučić Foto:Vesna Lalić

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) došao je do podatka da je na konkursu za izgradnju kanalizaciono-crpne stanice "Krnjača 2“, pobedio konzorcijum na čelu sa firmom "Hidro Tan“, čiji je vlasnik, kako navode iz ove organizacije za Nova.rs, u bliskim poslovnim odnosima sa biznismenom i kumom Aleksandra Vučića, Nikolom Petrovićem. 

„Vlasnik firme ‘Hidro Tan’ i Nikola Petrović su suvlasnici firme ‘Eco Energo Group’, registrovanoj na Novom Beogradu“, navode za naš portal iz CLS i dodaju da je ugovor za izgradnju „Krnjače 2“ vredan 570 miliona dinara (sa PDV-om), ili 4.85 miliona evra.

„U pitanju je kapitalan projekat, neophodan za dalju izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava u Beogradu, sa kojom se uveliko kasni i koja je izostavljena iz budžeta prošle, 2020. godine“, poručuju iz ove organizacije.

Osnivač CLS Nikola Jovanović za Nova.rs kaže da je primećeno kako sve važnije poslove u Beogradu dobijaju privilegovane firme čiji su vlasnici blisko povezani sa vladajućim strukturama.

„I druga firma u ovom konzorcijumu je sporna, Lotex Group, preko koje se vrše upitne nabavke JKP ‘Gradske čistoće’. Zato CLS radi na Registru svih potencijalno koruptivnih poslova u Gradu Beogradu, koji će obuhvatiti period od 2018. godine do sadašnjeg vremena“, najavljuje naš sagovornik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar