Foto:Screenshot/Twitter/@NedeljnikNIN

Dve od četiri firme koje Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči za pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza obezbeđivale su objekat u kojem se nalazi sedište policije u Beogradu, piše u sutrašnjem broju nedeljnik NIN.

Kako se navodi u tekstu, firme „Vip sekjuriti“ i „Tisten grupa“ često su angažovala i druga ministarstva, državne institucije, javna preduzeća i komunalna preduzeća.

Firme su, navodi se, angažovane u februaru 2020. godine da obezbeđuju sedište MUP u Ulici kneza Miloša u centru Beograda. Ove firme sumnjiče se, osim za izbegavanje poreza i pranje novca, i za kriminalno udruživanje, a osim obezbeđivanja bavile su se i održavanjem i čišćenjem pomenutog objekta.

Tužilaštvo sumnja da je jedan od vođa grupe osumnjičene za pranje novca i utaju poreza Slobodan Zdravković, koji navodno kontroliše firme „Vip sekjuriti“, „Tajm partner“ i „Tajm grupu“, a vlasnik je „Emporio tima“. Svaka od njih je od poslova sa državom prihodovala po milion evra.

O „Emporio timu“ i „Tajma partneru“ pisao je, podsećamo, i portal Nova.rs, nakon što smo otkrili da druga od dve pomenute firme brine o higijeni kovid bolnice u „Batajnici“, i to po ceni od 189.216.000 dinara sa obračunatim PDV, odnosno nešto više od 1,6 miliona evra.