Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Cela uprava Elektrotehničkog fakulteta na čelu sa dekanom Dejanom Gvozdićem podnela je ostavku. To je učinjeno na sednici Nastavno-naučnog veća na kojoj je ETF trebalo da se izjasni o kopanju litijuma i projektu "Jadar".

Prema našim informacijama, Gvozdić je na sednici koja je kasnila pola sata rekao da fakultetsko rukovodstvo podnosi ostavku. On je naveo da su razmotrili situaciju u kojoj se fakultet nalazi i da ona „nije dobra“, kao i da su se „bez potrebe našli u teškoj situaciji“.

Dekan je na sednici saopštio da ne žele da učestvuju dalje u radu sednice, te je napustio istu, a sa njim i najmanje jedan prodekan.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema našim saznanjima, izjašnjavanje članova Nastavno-naučnog veća tokom diskusije o projektu „Jadar“ većinski je bilo negativno, međutim do zvaničnog glasanja nije došlo upravo zbog ostavki.

Inače, već nedeljama traje pritisak na Fakultet da se izjasni o projektu Jadar. Naš dobro obavešteni sagovornik kaže da je sam dekan bio izričito protiv toga da se ova visokoškolska institucija izjašnjava o litijumu, budući da nije usko stručna za to.

Portal Nova.rs je uputio i zvanična pitanja Elektrotehničkom fakultetu, ali još nije stigao odgovor.

BONUS VIDEO: Litijum napokon pred Skupštinom: Koji su ključni momenti prvog dana zasedanja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare