Foto:FoNet/Kabinet premijera/Slobodan Miljević

Beograd dobija mrežu "pametnih" telefonskih govornica, a prvih 50 biće postavljene u centralnim beogradskim opštinama u okviru projekta digitalizacije telefonskih govornica, koji je predstavljen u Naučno-tehnološkom parku.

Prezentaciji projekta prisustvovala je premijerka Ana Brnabić, a ugovor o poslovno tehničkoj saradnji u vezi sa digitalizacijom telefonskih govornica potpisali su kompanija Telekom Srbija i Strawberry Energy, koja je pionir u razvoju pametnih IoT uređaja i „smart city“ rešenja.

Ove govornice će osim telefonskih poziva nuditi i besplatan internet, SOS poziv, punjenje mobilnih uređaja… Na interaktivnom ekranu osetljivom na dodir pametne govornice će pružati informacije i o gradskim servisima, mapi grada i linijama gradskog prevoza, turističkoj i kulturnoj ponudi grada.

Projekat je potpuno besplatan za građane.

Govornice se postavljaju u okviru projekta digitalizacije telefonskih govornica, koji je predstavljen u Naučno-tehnološkom parku.

Projekat obuhvata zamenu 100 govornica u centralnim gradskim opštinama, a u okviru prve faze čija je vrednost 2,5 miliona evra, na jesen će biti zamenjeno prvih 50 govornica.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)