Lana Jovanovic
Foto: Za Laninu zivotnu bitku/Facebook

Beograđani ovog vikenda imaju priliku da učestvuju u humanitarnoj akciji - na Zemunskom keju organizovan je bazar na kojem se prodaju razni proizvodi, a sav prihod ide za pomoć devojčici Lani Jovanović.

Lana Jovanović iz Rakovca kod Beočina boluje od retke bolesti spinalne mišićne atrofije, a potrebno je skupiti 2,1 milion evra za spasonosni lek.

Ovog vikenda, širom Srbije organzovani su bazari kako bi se pomoglo ovoj devojčici. Beograđani su juče mogli da posete bazar na Zemunskom keju, a to mogu uraditi i danas. Na ovom humanitarnom dešavanju pojavila se i košarkašica Milica Dabović.

Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot

Grupa građana iz Petrovaradina će u nedelju 13. septembra organizovati „Lanin bazar“,  prodavaće se slatkiši, slaniši, rukotvorine i druge stvari, a sav novac namenjen je za Lanino lečenje.

Sa istom idejom, da se što pre sakupi novac za devojčicino lečenje, Udruženje hranitelja usvojitelja i roditelja „Radosnica“, 14. septembra u Beočinu, na platou Doma kulture u tom mestu od 16.30 časova organizuju Karneval za Lanin prvi korak, a posetioce, kako poručuju organizatori očekuje dobra zabava, bogat dečji program, prodajne izložbe, koncert iznenađnjea i još mnogo toga.

Sedmomesečna Lana Jovanović boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1. To je retka, progresivna i smrtonosna neuro-mišićna bolest, koja dovodi do gubitka osnovnih životnih funkcija. Lana je među 34 pacijenta u Srbiji, koji primaju lek spinrazu, terapiju dostupnu o trošku države od 2018. Spinraza usporava bolest i značajno pomaže, ali Lanini roditelji sa velikom nadom gledaju u novu gensku terapiju, nedavno registrovanu u Evropi. Ona košta 2,1 milion dolara.

Novčana sredstva za Lanu Jovanović prikuplja humanitarna fondacija „Budi human“. Lani možete pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Svi komentari (0)