Dres Milice Dabović na aukciji za lečenje Lane Jovanović

Showbiz 05. avg. 202012:25 > 12:36
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Košarkašica Milica Dabović, odlučila je da oglasi svoj dres na aukcijsku prodaju. Polovinu novca će, kako kaže, donirati maloj Lani Jovanović koja boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1.

„Pomažemo onima kojima je to najpotrebnije – deci za lečenje, jer su ona naša budućnost! Dragi moji kada možemo poklonimo, kada možemo doniramo, kada moramo prodajemo, ali i delimo. Stefan i ja prodajemo moj dres i stavljamo na Instagram aukciju! Pola prihoda od prodaje uplaćujemo za lečenje detetu kome je pomoć najviše potrebna sada“, napisala je Dabović na Instagramu i dodala:

PROČITAJTE JOŠ

„Molim vas da budete velikog srca i da skupimo najviše što u ovom trenutku možemo! Licitacije šaljite u inboks, a ja ću ih objavljivati svakodnevno! Aukcija traje do 10. avgusta! Hvala vam od srca! Volimo vas i počinjemo sa cenom od 100 evra, pa šta Bog bude dao! Kada prodamo dres objavljujemo konačnu cifru i pola novca prosleđujemo na račun za lečenje (ima mnogo dece kojima je pomoć potrebna pa ćemo zajedno i pažljivo odlučiti kome je najhitnija). Zajedno možemo sve.“

Sedmomesečna Lana Jovanović boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1. To je retka, progresivna i smrtonosna neuro-mišićna bolest, koja dovodi do gubitka osnovnih životnih funkcija. Lana je među 34 pacijenta u Srbiji, koji primaju lek spinrazu, terapiju dostupnu o trošku države od 2018.

Spinraza usporava bolest i značajno pomaže, ali Lanini roditelji sa velikom nadom gledaju u novu gensku terapiju, nedavno registrovanu u Evropi. Ona košta 2,1 milion dolara.

View this post on Instagram

POMAŽEMO ONIMA KOJIMA JE TO NAJPOTREBNIJE – DECI ZA LEČENJE JER SU ONA NAŠA BUDUĆNOST! Dragi moji kada možemo poklonimo, kada možemo doniramo, kada moramo prodajemo ali i delimo. Stefan i ja prodajemo moj dres i stavljamo na instagram aukciju! Pola prihoda od prodaje uplaćujemo za lečenje detetu kome je pomoć najviše potrebna sada! Molim vas da budete velikog srca i da skupimo najviše što u ovom trenutku možemo! Licitacije šaljite u inbox a ja ću ih objavljivati svakodnevno! Aukcija traje do 10. Avgusta!! Hvala vam od ❤️ Volimo vas i počinjemo sa cenom od 100 eura pa šta Bog bude dao!Kada prodamo dres objavljujemo konačnu cifru i pola novca prosleđujemo na račun za lečenje (ima mnogo dece kojima je pomoć potrebna pa ćemo zajedno i pažljivo odlučiti kome je najhitnija). Zajedno možemo sve!

A post shared by Milica Dabovic (@stefanovamama13) on

Kako možete pomoći

Novčana sredstva za Lanu Jovanović prikuplja humanitarna fondacija „Budi human“. Lani možete pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar