Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ispred Sava centra, gde su se okupili aktivisti nezadovoljni rešenjima i planovima za Makiško polje, dogodio se incident kada je jedan od prisutnih pokušao da uđe u Sava centar gde se očekuje početak sednice Skupštine grada Beograda. Jedan od okupljenih tvrdi da ga je obezbeđenje sprečilo u tome da uđe i pritom udarilo.

Reporterka Nova.rs navodi da su se u trenutku incidenta čuli uzvici: “ Šta radite ovde, pustite nad unutra, bando krimninalna“. Prema saznanjima Nova.rs, reč je o Srđanu Žunjiću, osnivaču pokreta Ujedinjeni narod Srbije.

Nakon incidenta, organizator protesta Dejan Jovanović iz inicijative „Bitka za Košutknjak“ obratio se polliciji i obezbeđenju i i poručio da su gradski čeknici obavezni da se izjasne o zahtevu koji je juče podnela inicijativa na čijem je čelu, a u kojem se zahteva da se sednica Skupštine grada odloži ili da se sa Dnevnog reda skine sporna tačka u vezi sa gradnjom na Makiškom polju.

„Ukoliko se o tome ne izjasne, ova sednica neće biti legitimna“, reako je on i zatražio da puste građane unutra ili da im se neko obrati. Taj zahtev je još uvek bez reakcije. Svađe između građana koji žele da uđu u Sava cetar i obezbeđenja još uvek traju.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predstavnici udruženja „Bitka za Košutnjak“ okupili su se ispred Sava centra u iščekivanju sednice Skupštine grada Beograda. Zasedanje je zakazano za danas u 10 časova, nakon što je 15. decembra, uprkos protestu građana, održana „tajna javna rasprava“ o Nacrtu plana detaljne regulacije Makiškog polja.

Udruženje građana “Bitka za Košutnjak” prijavila je za danas u 9 sati protesni skup ispred Sava centra, sat vremena pre početka sednice Skupštine grada Beograda na kojoj bi trebalo da bude usvojen Plan detaljne regulacije dela Makiškog polja. Očekuje se prisustvo velikog broja građana koji zahtevaju da sednica bude odložena ili da na njoj ne bude razmatrana gradnja na Makiškom polju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare