Foto: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra da krene da saobraća treća kompozicija Štadlerovih vozova i da će ljudi brzo da se naviknu na taj voz.

On je za RTV rekao da je situacija u Evropi „užasno teška“ i da će sa zemljama Bliskog istoka da razgovara da Srbija uveze naftu od njih.

„U Evropi je zavladala psihoza rata. Cena nafte je večeras 122 dolara po barelu, a gas je poskupeo za 25 odsto, dakle veliki problem za ceo svet“, kazao je Vučić.

On je dodao da Srbija 100 odsto zavisi od uvoza nafte i gasa, jer toga jedino nema u zemlji.

Takodje je rekao da će ponovo krenuti da skače stopa javnog duga u Evropi, ali da će gledati da „drži stvari ispod 60 odsto“.

Vučić je rekao da Srbija trenutno ima problema sa suncokretovim uljem, a da je mleko u prahu naručeno iz Litvanije, kao i da će sa Indonezijom razgovarati o uvozu palminog ulja.

„Albaniji 31.000 tona pšenice“

Vučić je najavio da će Vlada Srbije sutra doneti odluku kojom se pravi izuzetak od zabrane izvoza pšenice, kako bi se izvezla 31.000 pšenice i „nešto manje kukuruza“ u Albaniju.

Vučić je rekao je da je Srbija bezbedna u pogledu pšenice i kukuruza, čak i da nema žertva u julu i avgustu, a sa žetvom ima mnogo toga što može da ponudi i regionu.

BONUS VIDEO: Prva vožnja brzim vozom od Beograda do Novog Sada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare