Vlastimir Vuković od danas na čelu Komercijalne banke

Biznis 04. feb. 202116:32
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/NLB Banka Beograd

Novi članovi Izvršnog odbora Komercijalne banke na čijem čelu je Vlastimir Vuković preuzeli su danas dužnost, saopštila je ta banka.

„Nakon dobijene saglasnosti Narodne banke Srbije i razrešenja dosadašnjeg Izvršnog odbora Komercijalne banke, danas su upravljanje bankom zvanično preuzeli Vlastimir Vuković, kao predsednik IO i Dejan Janjatović, kao zamenik predsednika IO. Treći član IO ostaje Dragiša Stanojević, koji je zadužen za informacione tehnologije i bankarske operacije“, navodi se u saopštenju.

Vuković je tim povodom izjavio kako je velika čast, priznanje i privilegija da vodi jednu od najvećih banaka u Srbiji.

Vlastimir Vuković Foto: Promo

„Siguran sam da će Komercijalna banka, sada u okviru NLB Grupe, postati lider srpskog bankarskog sektora. Ubeđen sam da će sinergijom dva snažna i ugledna brenda, kao što su NLB i Komercijalna banka, klijenti dobiti novi kvalitet koji je uz stabilnost i efikasnost, uslov za lidersku poziciju regionu“, izjavio je Vuković nakon zvaničnog imenovanja.

Njegov zamenik Dejan Janjatović je naglasio kako će fokus te finansijske institucije biti stavljen na unapređenje poslovanja, poboljšanje usluga klijentima, ali i pružanje podrške razvoju zaposlenih.

„Verujemo da ćemo zajedno sa našim zaposlenima, a najviše zahvaljujući velikoj prodršci i poverenju klijenata, opravdati i unaprediti položaj koji Komercijalna banka i NLB Grupa imaju na finansijskom tržištu Srbije“, rekao je Janjatovića.

Vlastimir Vuković u Komercijalnu banku dolazi sa pozicije člana Izvršnog odbora NLB banke Srbija zaduženog za komercijalne poslove, marketing i razvoj, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je reč o bankaru sa dvadeset pet godina iskustva u ovoj oblasti, koji je prešao put od službenika u marketingu do presednika izvršnog odbora u više renomiranih kompanija.

Dejan Janjatović ima višegodišnje menadžersko iskustvo u bankarstvu i stručnost u oblastima risk menadžmenta, korporativnog, SME i agro biznisa, poslova sa stanovništvom, upravljanja poslovnom mrežom i unapređenju operativne efikasnosti, isttiče se u biografiji koja je dostavljena medijima.

Karijeru je započeo u ProCredit banci kao savetnik za rad sa klijentima i napredovao je preko različitih pozicija, do pozicije člana Izvršnog odbora za komercijalne poslove, a kasnije je prešao u NLB banku gde je, takođe bio član IO zadužen za upravljanje rizicima i operacijama.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar