Foto: Printscreen/YouTube/NLB Banka Beograd

Sa novim vlasnikom Komercijalna banka dobila je i novo rukovodstvo. Na čelu ove banke od sada će biti Vlastimir Vuković, dosadašnji član izvršnog odbora NLB banke u Beogradu. On će novu funkciju preuzeti nakon dobijanja svih potrebnih saglasnosti od nadležnih institucija. Do tada će se izvršnom odboru Komercijalne banke pridružiti kao - savetnik.

Uz Vukovića, u novi izvršni odbor Komercijalne banke, kao njegov zamenik, stiže i Dejan Janjatović, takođe dosadašnji član izvršnog odbora NLB banke u Beogradu, zadužen za upravljanje rizicima i operacijama u NLB banci u Beogradu.

Vlastimir Vuković je u NLB banci bio zadužen za biznis segment.

Pre 2014. godine radio je u Inteza banci, gde je takođe bio član izvršnog odbora, ovaj put zadužen za rad sa stanovništvom i malim privrednicima.

U poslovnoj biografiji mu stoji i rukovođenje kompanijom „Inteza lizing“, gde je došao sa mesta predsednika izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Imenovanje novog rukovodstva obavljeno je na prvoj sednici novog upravnog odbora Komercijalne banke.

Nedavno imenovan Upravni odbor Komercijalne banke sastao se  danas na prvoj sednici nakon što je NLB završila preuzimanje Komercijalne banke, 30. decembra  2020. godine.

„Upravni odbor izražava zadovoljstvo zbog prvog susreta nakon imenovanja početkom decembra 2020.  Takođe smo vrlo ponosni što su naši napori prethodnih meseci doveli do uspešnog završetka ne samo  jednog od najizazovnijih, već i najuzbudljivijih procesa koje je NLB preduzeo poslednjih godina – preuzimanje Komercijalne banke“, naveo je predsednik Upravnog odbora Archibald Kremser, nakon  sastanka sa kolegama u Upravnom odboru Blažom Brodnjakom, Uršulom Kovačič Košak, Igorom  Zalarom, Markom Jeričem, Vesnom Vodopivec, Nenadom Filipovićem, Guy Richard Steele Stevensom i  Draganom Đuričinom.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar