Foto: Bokstaz / Shutterstock

U prvih devet meseci tekuće godine u Srbiju je uvezeno oko 90.000 polovnih automobila, a po strukturi dominiraju euro 3 i 4 izduvne norme, a više od 80 odsto uvoza čine automobili stariji od 10 godina, izjavio je danas generalni sekretar Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Boris Ćorović.

Ćorović je na prvoj konferenciji ove Asocijacije, naglasio da broj polovnih automobila u Srbiji iznosi 83 odsto.

Petar Veličković sa internet portala „Polovni automobili“ je istakao da su ovi podaci izneseni na današnjem događaju korisni za sve zainteresovane strane u auto industriji.

„Dobili smo apsolutni presek tržišta novih automobila. To možemo da uporedimo i sa tržištem polovnjaka koji su prema našim podacima dijametralno suprotni od tržišta novih vozila. Kupci polovnjaka dominantno kupuju dizel motore. Primećujemo da konstantno raste broj hibridnih vozila“, rekao je Veličković za Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi zajedno bi trebalo da se bavimo ukidanjem uvoza euro 3 i 4 standarda, što je i najavljeno za početak sledeće godine, istakao je on.

„Moramo imati obzira i prema kupovnoj moći potrošača i koliko on može da plati. Treba naći prioritete na kojima ćemo zajedno raditi u narednom periodu“, rekao je Veličković.

BONUS VIDEO: Gužve kod vulkanizera zbog stavljanja zimskih guma, jedna nova guma i 15.500 dinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare