Marko Vukomanović Geri Foto: Promo

"Šteta je nemerljiva, i znam da ćemo se minimum naredne tri godine oporavljati od svih posledica", kaže za Nova.rs ugostitelj Marko Vukomanović. Od početka koronavirusa posao je, kaže on, opao za između 20 i 30 posto, pa je moralo da bude i otpuštanja radne snage.

Naš sagovornik je vlasnik lanca „Kafeterija“ koji posluje u 36 objekata u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, kao i Porto Montenegru.

„Iskreno, verujem da skraćenje radnog vremena neće doneti boljitak, ako mi sami ne shvatimo da treba poštovati mere kao što su maske, distanca i na kraju zabrana okupljanja. Ugostitelji su nažalost jedini koji ispaštaju zbog kolektivne neodgovornosti, a svaki sat skraćenja radnog vremena doprinosi samo velikim gubicima ugostiteljske industrije koje je ionako na izdahu. Ako me bilo ko iz Kriznog štaba ubedi da će to što smo skratili radno vreme na 14h smanjiti broj zaraženih, prihvatiću to rešenje, ali ja vam tvrdim da već danas ljudi gledaju na koju planinu da pobegnu, jer ovog vikenda ‘ništa neće raditi’ i imaćete opet okupljanja po 20-30.000 ljudi na planinama“, objašnjava Vukomanović i svoj stav prema novim merama Kriznog štaba, kojima se radno vreme ugostiteljskih objekata ovog vikenda skraćuje za šest sati.

Proteklih dana zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao se kao zaštitnik interesa ugostitelja, zalagao se da im radno vreme ne bude skraćeno, ali je u tome ipak bio nadglasan na Kriznom štabu.

„Iskoristio bih priliku i da pohvalim Gorana Vesića, jer nekako imam utisak da jedini u Kriznom štabu deli naše stavove, i zajedno sa nama pokušava da objasni da fokus treba usmeriti na sprovođenje već donetih mera, a ne na njihovo pooštravanje. Koristim priliku i da zamolim građane da izdržimo još malo, i da odgovornošću budemo prva zemlja koja će izaći iz pandemije, jer smo već vodeći u Evropi po vakcinaciji i na korak smo od kolektivnog imuniteta“, zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare