Foto: Arhiva

Nakon sednice Kriznog štaba održane u sredu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dobio je prvu rundu u meču protiv medicinskog dela Kriznog štaba. Zastupnik interesa ugostitelja tada je bio zadovoljen, jer nije doneta odluka o skraćenju radnog vremena kafića i restorana. Danas je sa sednice Kriznog štaba izašao bez osmeha, na naše pitanje da li je zadovoljan odlukama koje su donete, samo je kratko odgovorio da ćemo čuti i saznati sve odluke. I čuli smo da se tokom vikenda skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara koji će u subotu i nedelju, umesto do 20h, raditi šest sati kraće.

Put od pobede do udarca koji je zadobio Vesić najbolje pokazuju njegovi Fejsbuk postovi. U sredu je zahvaljivao Kriznom štabu na tome što su imali razumevanja za argumente kada je u pitanju radno vreme u sektoru usluga, a danas je uz fotografiju sa zasedanja Kriznog štaba objavio poruku: „Beograd neće biti zatvoren na pet dana!“ Umesto sedenja u kafićima, sada bi trebalo time da se zadovoljimo.

Poruka koju je poslao u sredu, ulivala je nadu ugostiteljima.

„Završena je sednica Kriznog štaba kojom je predsedavala premijerka Brnabić. Kao i uvek sve odluke su donete jednoglasno jer mi smo tim koji se zajedno bori da Srbija pobedi pandemiju. Zahvalan sam članovima Kriznog štaba zato što su razumeli argumente Beograda kada je u pitanju radno vreme u sektoru usluga. Razgovaralo se o mogućem zatvaranju restorana i kafića na planinama u ski centrima tokom vikenda. O tome će se odlučivati na sednici Kriznog štaba koja će biti održana u petak.

U ime grada Beograda MOLIM sve ugostitelje da poštuju epidemiološke mere koje su propisane za rad restorana i drugih kompanija u sektoru usluga. Vaš grad, Beograd, izborio se da verovatno jedini u Evropi radite makar do 20.00 sati. Pomozite nam da ostane tako poštovanjem mera. Molim tržne centre da kontrolišu nošenje maski. Komunalna milicija i gradske inspekcije će pojačati kontrole ali ovaj virus možemo da pobedimo samo ako smo ujedinjeni i odgovorni. Stao sam iza svih beogradskih kompanija iz sektora usluga jer se borim da poslujete što bolje i da građanke i građani Beograda imaju radna mesta. To je moj posao. Pomozite mi poštovanjem mera koje su na snazi da imam argumente i na narednim sednicama štaba da branim interese beogradske privrede. Zajedno do pobede!“, objavio je Vesić nakon prekjučerašnje sednice.

To je ugostiteljima ulilo nadu da će ovog vikenda raditi kao i do sada. Ali, ne lezi vraže. Ipak, mora mu se priznati da se svojski potrudio, danima je agitovao za to da se radno vreme kafića ne skraćuje. Gostovao je po televizijama i javno govorio da se protivi restrikcijama prema ugostiteljima.

„Mogu da mi prete koliko god hoće, da se ljute na mene, da traže moju smenu, ali ja neću da dopustim da Beograđanke i Beograđani ispaštaju zbog nepoštovanja mera na Kopaoniku!“, poručio je Vesić na Fejsbuku.

Danas je prvi stigao na sednicu Kriznog štaba, odmah nakon gostovanja na TV Prva.

Очекујем почетак седнице Кризног штаба. Дошао сам први да се припремим како бих могао да изложим аргументе против предлога да се Београд и Србија затворе на пет дана. Мој посао је да штитим економију Београда.

Posted by Горан Весић on Четвртак, 25. фебруар 2021.

Vesiću čestitamo na upornosti, samo se nadamo da će tu osobinu pokazati i kada su u pitanju oni pravi i vitalni interesi građana Beograda, poput udisanja vazduha koji neće biti opasan po život. Kao što se bori za interese ugostitelja, mogao bi konačno da se izbori i za dostupnost pojedinih informacija od javnog značaja, poput one o tome koliko košta izgradanja spomenika Stefanu Nemanji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare