Foto: N1

Četiri reprezentativna sindikata u Holding korporaciji "Krušik", Sloga, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), UGS "Nezavisnost" i Sindikalna organizacija HK "Krušik" doneli su danas odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja koji će se održati sutra, u sredu 23. februara", sopštio je sindikat Sloga.

Štrajk će se održati u periodu od 12 do 13 časova, okupljanjem zaposlenih ispred njihovih pogona, a pre toga će Štrajkački odbor u 10 sati ispred glavne kapije Krušika održati konferenciju za medije na kojoj će obavestiti javnost o zahtevima.

Sindikati zahtevaju, kako je navedeno, ukidanje negativne stimulacije, povećanje cene radnog sata i regulisanje otežanih uslova rada.

„Nakon najave i odluke da se organizuje štrajk upozorenja, rukovodstvo ‘Krušika’ je odmah krenulo sa zastrašivanjem zaposlenih“, navedeno je u saopštenju.

U obaveštenju sindikata HK „Krušik“ koje je okačeno na oglasnim tablama fabrike navedeno je da svi zaposleni koji osećaju strah i koji misle da im je na neki način ugrožena egzistencija ili radno mesto mogu pružiti i moralnu podršku tom skupu.

Taj sindikat je naveo da je na raspolaganju svakom zaposlenom radniku kome je na neki način upućena pretnja i da može anonimno da prijavi pretnje i ucene rukovodioca, a da će sindikati u skladu sa zakonom protiv njih podneti odgovarajuće prijave i stati u maksimalnu zaštitu zaposlenih.

BONUS VIDEO Šta to beše Krušik?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare