Foto: N1

Nakon što su četiri sindikata u valjevskom Krušiku – Sloga, Nezavisnost, ASNS, i Sindikalna organizacija HK Krušik nedavno obavestila zaposlene na mogućnost organizovanja jednočasovnog štrajka upozorenja zbog sve nepovoljnije situacije u fabrici, oglasio se menadžment kompanije, koji je ovu najavu ocenio kao “sinidikalno politički” eksperiment.

U odgovoru sindikata “Sloga” na navode menadžmenta “Krušika”, između ostalog, stoji:

PROČITAJTEJ JOŠ

“Izjavljujete kako ste maksimalno posvećeni fabrici i kako niste spremni da prihvatite odgovornost za ‘sindikalno-politički eksperiment’, ne znamo ko vam je tražio da prihvatite odgovornost za postupke sindikata, imate dovoljno vaših postupaka za koje treba da prihvatite odgovornost, ne želimo da vas opterećujemo sa našim. Sasvim je neprimereno mešati politiku u svu ovu situaciju i ko god to čini radi na štetu same fabrike i svih radnika”, navodi se u saopštenju sindikata, prenosi N1.

Na primedbu rukovodstva da sindikati unutrašnje probleme fabrike plasiraju medijima, sindikat “Sloga” odgovara da je objava bila namenjena radnicima fabrike.

“Naša objava je isključivo bila namenjena radnicima fabrike i kao takva se našla na oglasnim tablama i mestima gde radnici mogu da je pročitaju, onog trenutka kada budemo nešto hteli da objavimo za medije bićete obavešteni i biće objavljeno na najvećim medijima u našoj zemlji, a ne samo na lokalnom nivou. Kako je objava došla do određenih medija stvarno nije naš posao da utveđujemo”, stoji u saopštenju sindikata “Sloga”.

“Što se tiče Vaših rezultata nema se šta omalovažavati, uposlenost, temperatura radnih prostorija, visina zarade radnika govore sami za sebe i tu nema mesta za prigovor. Kažete da se suočavate sa ozbiljnim izazovima i velikim obavezama, ogromnoj odgovornosti, stiče se utisak da ne znate koje funkcije obavljate i koliko ste plaćeni za iste, kao da radnici imaju manju odgovornost od vaše? A tražite lojalnost tih istih radnika, malo je to ružno sa vaše strane, čak uvredljivo. Ako ste svesni činjenice da pojedini rukovodioci nisu ispunili očekivanja vi ste ti koji treba da reagujete, ograđujemo se od vaše izjave kao verodostojne jer je diskutabilno zbog čega neki rukovodilac nije odradio šta se od njega očekivalo,u ovakvoj situaciji postoji mogućnost da nije imao sa čime i sa kime da obavi sve što je trebao”, ističe se, između ostalog u saopštenju Sindikata “Sloga”.

Goran Trifunović, predsednik krušikovog sindikata „Sloga“, potvrdio je ranije za N1 da su u toku pregovori sa rukovodstvom fabrike o četiri stavke, a to su uposlenost, povećanje cene radnog sata, ukidanje negativne stimulacije i regulisanje otežanih uslova rada.

BONUS VIDEO: Šta to beše Krušik?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar