Foto: Shutterstock

Fox Aviation, nova čarter avio-kompanija sa sedištem u Sloveniji, dobila je juče (sreda 11. oktobar) od nacionalnih vazduhoplovnih vlasti dozvolu za obavljanje saobraćaja (AOC - Air Operator Certificate) i sutra namerava da obavi prvi komercijalni let.

Srđanu Petroviću, rođenom Beograđaninu i većinskom vlasniku Fox Aviation, AOC pod brojem Ai.AOC.18/2023je uručio v.d. direktora Agencije za civilno letalstvo Slovenije Jure Griljc.

Naredne godine Fox Aviation planira da ima čak deset aviona, piše Telegraf.

Zanimljivo je da se Piper Cheyenne nalazi na srpskom vazduhoplovnom registru i to sasvim adekvatno registrovan YU-FOX i trenutno je na radovima u servisu I2I u Sloveniji sa kojima Fox Aviation održava „partnerske odnose“ i posebno ističe veliki servis te MRO kompanije koji se otvara u Tirani.

Manjinski vlasnik (49%) nove avio-kompanije je Pilot Support LLP, kompanija sa sedištem u čuvenom londonskom kvartu Kovent garden.

Operativu i menadžement avio kompanije čine“nekadašnji piloti i inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije“ a sam Petrović sa ističe da je svoju pilotsku dozvolu stekao u beogradskom Prince Aviation.

BONUS VIDEO – Putovanje avionom – kako letenje na visinama utiče na naše telo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar