Foto: Nova.rs

Kompanija Telecruiser d.o.o. u vlasništvu Igora Žeželja i Miloša Ratkovića jedna je od firmi koja je uključena u mrežu poslovanja između Žeželja i Telekoma Srbije.

Prema podacima do kojih je došla Nova.rs, Telecruiser d.o.o. radi produkciju TV prenosa za TV Arena sport, odnosno firmu Arena Channels Group, koja je u 100% vlasništvu Telekoma Srbije.

Polovinu vlasništva kompanije Telecruiser ima Mondo TV Platform d.o.o, čiji je vlasnik Igor Žeželj, a drugu polovinu ima Miloš Ratković.

Na jednom od računa koje je Telecruiser ispostavio Areni Sport, vidi se da Arena treba da plati nešto više od pola miliona dinara za uslogu produkcije TV prenosa košarkaške utakmice Mega Bemax – Igokea, a da dodatna usluga tehničke podrške TV prenosa utakmice Crvena zvezda – Cedevita košta oko 118 hiljada dinara.

 

Foto: Nova.rs

 

Kompanija Telecruiser je osnovana u oktobru 2019. godine i nalazi se na istoj adresi kao i Wireless Media (Obilićev venac 4) u Beogradu.

Podsetimo, u ponedeljak je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila ugovor o saradnji Telekoma Srbije i kompanije Wireless Media u vlasništvu Igora Žeželja, kojim se Telekom obavezuje da, bez učešća u vlasništvu, ulože 38 miliona evra u Žeželjevu firmu Mondo Inc.

Ovim ugovorom je Telekom Srbija praktično poklonio portal mondo.rs Žeželju, koji je bio u njihovom dugogodišnjem vlasništvu, i obavezao se da uloži pomenutih 38 miliona evra.

Sa druge strane, Wireless Media se ugovorom obavezao da uloži 28 miliona evra u sopstvenu kompaniju – Mondo Inc – te da kompaniji Mondo Inc. prenese know-how, odnosno “znanje”, ljudske, tehničke i logističke kapacitete i baze podataka.

„Wireless Media je vlasnik 100% Mondo Inc, tako da se on obavezao da sam sebi prenese znanje, tehnologiju…to je obična glupost, a ne obaveza“, rekao je advokat Vladimir Todorić za Nova.rs prilikom iznošenja u javnost ugovora između Wireless Media i Telekoma Srbije.

Todorić je posumnjao da je 10 miliona evra od Telekoma iskorišćeno da Igor Žeželj u decembru 2018. kupi „Kurir“, odnosno, Adria media grupu.

Ugovorom između Wireless Media i Telekoma Srbije je predviđeno da nakon pet godina saradnje Telekom može da otkupi firmu Mondo Inc. od Wireless Media.

Telekom Srbija je o ovim navodima saopštio da je reč o nastavku „brutalne kampanje urušavanja“ Telekoma Srbije koju organizuje „poslovno interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom“ i da je „cilj takvih napada sprečavanje uspona ‘Telekoma Srbija, koji sada već bez ikakve sumnje utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe'“.

Kompanija Wireless Media je saopštila da osuđuje napad na Wireless Media i Mondo Inc. „koji za cilj ima isključivo urušavanje ugleda i profesionalne reputacije kompanija i vlasnika“.

U utorak je potvrđeno da će se Telekom Srbija zadužiti za još oko 200 miliona evra izdavanjem korporativnih obveznica.

Portal Nova.rs je deo United Grupe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar