Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Poslovno interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom nastavlja brutalnu kampanju urušavanja domaće kompanije, Telekom Srbija. Ponavljamo, cilj takvih napada je sprečavanje uspona "Telekoma Srbija", koji sada već bez ikakve sumnje utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe, navodi se u saopštenju javnog preduzeća "Telekom".

Kako se dodaje u saopštenju, „Telekom Srbija nikada nije krio svoju poslovnu saradnju sa jednim od vodećih digitalnih sistema u regionu, na čelu sa Wireless Media, koji ima vrhunsku ekspertizu i iskustvo u oblasti medija, telekomunikacija i internet poslovanja“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Saradnja sa ovim digitalnim sistemom nam je značajno doprinela da na tržištu brzo odgovorimo konkurenciji u oblasti ponude TV kanala, proizvodnje multimedijalnog sadržaja kao i njegove digitalne promocije i distribucije. Nakon višegodišnje saradnje možemo odgovorno da tvrdimo da ista ima pozitivan efekat kako na naš nastup na tržištu tako i na vrednost kompanije. Opravdanost ove saradnje su, pored svih upravljačkih instanci Telekoma Srbija, potvrdile i dve renomirane svetske revizorsko-konsultantske kuće“, navodi se u saopštenju.

„Bilo koje poređenje sa našom direktnom konkurencijom Junajted grupom, pokazalo bi da smo sa neuporedivo manje finansijskih sredstava uloženih u razvoj medijskih sadržaja došli do toga da imamo
lidersku poziciju na tržištu kada je reč o ponudi multimedijalnih sadržaja, TV kanala i digitalnih servisa. Oduvek su sva poslovna dokumenta i svi ugovori Telekoma Srbija dostupni svim nadležnim organima,
uključujući i Tužilaštvo, ali ne i našoj direktnoj konkurenciji i njihovom poslovno interesnom lobiju, koji koristi sva sredstva da uništi našu kompaniju, uključujući i industrijsku špijunažu“.