Foto: Shutterstock/BalkansCat/Privatna arhiva

Rok za plaćanje računa u Telekomu godinama je bio 20. u mesecu, ali je od ovog meseca taj rok pomeren i skraćen za 5 dana, o čemu korisnici nisu adekvatno i blagovremeno obavešteni. Javio nam se Miloš, korinik MTS-a, koji je ostao zatečen, ali uplašen da će mu ako ne ispoštuje novi rok biti obračunata kamata.

Kako je Miloš rekao za Nova.rs od juna je rok za plaćanje računa 15. u mesecu, a za prekoračenje roka za plaćanje – postoji i kamata.

„Kada mi je stigao račun za telefone, kao jedna od stavki bila je ispisana i zatezna kamata. Kako mi je plata svakog 20. u mesecu, a i istog dana plaćam račune, bio sam šokiran da postoji neka kamata. Kada sam kontaktirao Telekom, rekli su mi da je to kamata za prekoračenje roka za plaćanje računa u prethodnih šest meseci“, rekao je naš čitalac.

Kako tvrdi, Telekomu je jasno rekao da to nije moguće jer on svakog 20. u mesecu plaća račune.

Foto: Privatna arhiva

„Oni su rekli da će proveriti, a onda me i obavestili da nije uvažena reklamacija. U toku komunikacije između Telekoma i mene, uvideo sam i da je rok za plaćanje narednog računa skraćen, odnosno sada je do 15. u mesecu. Pitao sam ih o čemu se radi, a oni su mi rekli da je došlo do promene. Pitao sam i zašto me niko o tome nije obavestio, a oni su rekli da piše na računu. Zaista i piše, ali sitnim slovima, jedva uočljivim. Opet, zbunio sam se i rekao da je trebalo da me obaveste, ali oni su rekli da „ne mogu da mi pomognu“ i da se kamata obračunava shodno danima kašnjenja. Njihov sam korisnik gotovo 20 godina, ali verujte mi način ophođenja prema klijentima, iz godine u godinu, postaje sve skandalozniji i bahatiji“, rekao nam je Miloš.

Nova.rs je kontaktirala MTS i zatražila objašnjnje zbog čega nisu blagovremeno obavestili korisnike i pod kojim uslovima će njihovi klijenti, ako nisu zadovoljni novim uslovima i rokovima plaćanja, moći da raskinu ugovore. Do objavljivanja ovog teksta, odgovor nije stigao.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare