Tatjana Macura Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Tatjana Macura iz udruženja "Mame su zakon" izjavila je danas da je pomoć za majke u iznosu od 10.000 dinara značajna podrška s obzirom na to kakvi ih sve izdaci očekuju.

„Nekima je možda ova podrška suvišna, dok je nekim drugim porodicama ova podrška mala. Nezahvalno je reći da je ova podrška loša iz razloga što postoje delovi Srbije koji su ekonomski slabiji. Tim ugroženijim zonama, gde su često porodice višečlane, ova podrške će svakako značiti“, rekla je Macura za Tanjug.

Kako je rekla, možda bi bilo bolje da se ovaj vid podrške podelio na osnovu socijalnih karata kako bi se nekim porodicama dodelilo i do 20.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njenim rečima građani Srbije su već navikli na ovakve vrste podrške, pa su i naučili kako funkcioniše način prijave za pomoć.

„Mnoge lokalne samouprave uvode razne mogućnosti podrške. Grad Beograd uvodi besplatne vrtiće i udžbenike. Onima koji ne žive u lokalnim samoupravama koje imaju kapacitete da pomognu građanima sličnim merama podrška države isplatom jednokratnog iznosa će dobro doći“, navela je ona.

BONUS VIDEO: Afera lokalnih vlasti potresa Kraljevo: Umesto najsiromašnijih, pare za kuću dobio otac poslanice iz SNS?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar