Foto:promo

Preduzetnici i vlasnici mikro i malih biznisa koji u proteklih godinu dana nisu prihvatili kartična plaćanja, mogu da se prijave za subvenciju POS programa Nacionalne inicijative za bezgotovinsko plaćanje Bolji način i besplatno uvedu kartična i IPS plaćanja u svojim prodajnim objektima ili putem interneta, unaprede poslovanje, zadrže kupce koji nemaju gotovinu kod sebe i privuku nove.

Jer, istraživanje Ipsosa pokazuje da svaki drugi građanin Srbije koristi neku vrstu bezgotovinskog plaćanja, koje vide kao jednostavno, efikasno i bezbedno, dok sami privrednici ističu da čak 40% njihovih kupaca ne plaća gotovinom.

Foto:Cashless – Stock promo

Nema ograničenja u pogledu delatnosti malih privrednika koji mogu da se prijave za POS program, tako da je ovo prilika za sve vlasnike trgovinskih radnji, frizerskih i kozmetičkih salona, majstore i servise ili bilo koji drugi mali biznis.

Subvencijom POS programa obuhvaćena je besplatna instalacija i korišćenje do tri POS uređaja, bilo da je reč o klasičnom POS-u, softPOS-u koji može da se instalira na mobilnom telefonu, android all-in-one uređaju koji u isto vreme može da služi i kao fiskalna kasa i kao POS, ili eCommerce rešenju za onlajn prodavnicu.

Foto:Cashless – Stock promo

POS programom su obezbeđene subvencije za opremanje 25.000 prodajnih mesta širom Srbije, kao i subvencionisana trgovačka naknada od najviše 0,99% za sva plaćanja Mastercard i Visa karticama, bez fiksnih troškova ili dodatnih obaveza.

Nakon isteka perioda subvencije u trajanju do godinu dana, privrednici mogu da nastave da koriste uređaje po unapred dogovorenim uslovima sa bankom ili da ih vrate bez dodatnih troškova.

Za POS program se možete prijaviti putem sajta www.boljinacin.rs ili u nekoj od devet partnerskih banaka – AIK, Banca Intesa, Erste, Halkbanka, NLB Komercijalna, OTP, ProCredit, Raiffeisen i UniCredit. Dobavljači POS terminala su Payten, Mellon i Unipos.

POS program okosnica je Nacionalne inicijative za bezgotovinsko plaćanje – Bolji način koja je zajednički projekat Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i kompanija Mastercard i Visa, a sprovodi se pod okriljem develoPPP programa Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u saradnji sa NALED-om i Ministarstvom finansija Republike Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare