Novac, dinari, pare
Foto: Shutterstock

Danas je počela isplata prvih 30 evra državne pomoći za penzionere. Najstariji su prvi na redu, ali finansijsku injekcije koju će im dati država očekuju i svi ostali punoletni građani. U maju prva, a u novembru se čeka druga rata od 30 evra. I to nije sve.

Sutra 7. maja, počeće isplata korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, 10. maja kreće isplata 50 odsto minimalca srpskim preduzetnicima.

Dva dana kasnije, 12. maja počeće isplata 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili, dok će 20. maja biti isplaćeno 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti koju su se prijavili na Kosovu i Metohiji i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za sve građane će drugih 30 evra biti uplaćeno u novembru. Dodatno, penzioneri će u septembru dobiti još 50 evra.

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada se za ovu meru ekonomske pomoći države građanima, prijavilo više tri miliona ljudi. Prijava traje do 15. maja.

To nije sve, najavljeno je i po 3.000 dinara za sve koji se budu vakcinisali do 31. maja.

„Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina“, saopštila je Vlada Srbije.

Navodi se i da za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u Srbiji (Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)