Foto:Shutterstock/guruXOX

Vojvođanska banka je dobila veliki broj zahteva za izdavanje kredita za likvidnost i obrtna sredstva, pošto se priključila Programu ekonomskih mera Vlade Srbije za podršku privredi.

„Počeli smo da odobravamo kredite u okviru Programa ekonomskih mera Vlade Srbije za podršku privredi i pozivamo privrednike, kojima je potrebna pomoć i koji ispunjavaju uslove, da se prijave. Krediti za likvidnost i obrtna sredstva se odobravaju i postojećim i novim klijentima vodeći se uslovima iz Uredbe koji se tiču zahteva za održavanjem ili rastom portfelja“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke Predrag Vasić.

Dodao je da je rok za zaključenje te vrste ugovora o kreditiranju kraj godine. Vojvođanska banka je pozvala klijente iz privrede – preduzetnike i vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća da konkurišu za kredite u dinarima ili u evrima, u maksimalnom iznosu od 3.000.000 evra.

Rok otplate kredita je 36 meseci, uz grejs period od devet do 12 meseci. Na raspolaganju su krediti za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava uz povoljnu kamatnu stopu.

Paket mera podrške privredi Vlade Srbije donet je u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih i finansijskih posledica pandemije virusa COVID-19.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar