Foto: Shutterstock

“Konkord Stil”, ćerka firma kompanije “Konkord Vest” koja je u jednom danu sa JP Pošta Srbije sklopila 10 ugovora i važi za blisku vlasti, za samo godinu dana uvećala je profit za čak 250 odsto. Tako je sa 17,7 miliona dinara, čista zarada ove firme “skočila” na oko 62,1 milion. Ovaj podatak i ne čudi, s obzirom na to da “Konkord Stil” često dobija unosne poslove od države.

Firma “Konkord Stil”, ćerka dobro poznatog “Konkord Vesta”, uvećala je profit za neverovatnih 250 odsto, i to za samo godinu dana. Kako se vidi u finansijskom izveštaju, na kraju 2023. godine, “Konkord Stil” imala je čistu zaradu od oko 530.000 evra, odnosno 62,08 miliona dinara.

Foto: Shutterstock

Samo godinu dana ranije, na kraju 2022, “Konkord Stil” je ostvario čistu zaradu od oko 151.500 evra (17,74 miliona dinara). To je, dakle, povećanje od neverovatnih 250 evra.

Vredni poslovi od države

Iako toliko povećanje jeste ogromno, nije neobično, s obzirom na to da je “Konkord Stil” poznata kao firma koja je bliska vlasti. O ovoj firmi “Nova” je pisala u novembru prošle godine, kada smo otkrili da je u samo jednom danu dobila čak 10 poslova od “Pošte Srbije”, kao deo grupe ponuđača. Reč je o poslovima održavanja higijene na tri godine, a njihova ukupna vrednost je oko 16 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon toga, “Konkord stil” je u januaru dobio posao čišćenja, odnosno održavanja poslovnih objekata, vredan oko 9.700 evra bez PDV-a od JKP Zelenilo.

Mesec dana kasnije, u februaru, ova kompanija je, u konzorcijumu sa drugim firmama, u kojem je nosilac bio “Konkord vest”, od JKP Parking servis dobila posao vredan 3,75 miliona evra za radove na proširenju Međunarodnog terminala 2 i izgradnju magacina na Međunarodnom terminalu 2.

Vlasnik promenjen, adresa ostala ista

Nakon pisanja našeg portala o poslovima od “Pošte”, na sajtu Agencije za privredne registre promenili su se podaci o “Konkord Stilu”. Do tada je većinski vlasnik sa udelom od 60 odsto bio Željko Drčelić, koji je većinski vlasnik i “Konkord Vesta”, dok je 40 odsto pripadalo Ivanu Đuriću, ali je iznenada stopostotno vlasništvo prebačeno na Đurića.

Međutim, ova firma i dalje se nalazi na istoj adresi kao i “Konkord Vest”.

Majka firma dobija još više poslova

Još više uspeha u dobijanju poslova od države ima “Konkord Vest”, njena „majka firma“. Nova.rs već je pisala o tome da je ova kompanija angažovana na brojnim velikim projektima, poput izgradnje stadiona u Zaječaru, koji je budžet ispraznio za oko 28,5 miliona evra.

Foto: Shutterstock

Da je „Konkord Vest“ jedna od firmi koja najtešnje sarađuje sa državom potvrđuje i analiza ugovora koje su dobili samo u 2023. godini, a čija je ukupna vrednost gotovo 12 miliona evra.

Kako je naš portal takođe pisao, „Konkord Vest“ je saradnik fondacije koju vodi ćerka poznatog trgovca oružjem Slobodana Tešića. Zanimljivo je međutim da je pomenuto preduzeće nije bilo angažovano prilikom izgradnje vile u Beogradu, koja je u to vreme pripadala porodici direktora Krušika Mladena Petkovića.

BONUS VIDEO Poznata firma kopa po Zaječaru, građani uznemireni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare