Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se u okviru Vlade Srbije diskutuje o novim direktorima javnih preduzeća, navodeći da će neki od aktuelnih biti smenjeni, a neki ne, ali ono što je, kaže, najvažnije jeste da ta preduzeća rade u interesu Srbije i svih njenih građana.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje o izjavi ministarke Zorane Mihajlović koja je ukazala na probleme u sektoru energetike i najavila smene direktora, kazala da daje punu podršku potpredsednici Vlade Srbije u svemu što radi, ističući da je ona posvećena poslu i svom sektoru.

Ona je dodala da je to jedan od najvažnijih sektora za dalji ekonomski razvoj Srbije.

„Ako ne budemo efikasniji u stvaranju novih energetskih izvora, građenju novih hidroelektrana, ali i otvaranja novih termocentrala koje će biti čistije od termoelektrana, a neke od njih moramo da zatvorimo do 2023.godine, mi nećemo moći dalje da se ekonomski razvijamo“, rekla je Brnabić novinarima.

Brnabić je istakla da je bila zadovoljna i radom ministra Aleksandra Antića sa kojim je, kaže, imala odličnu saradnju.

„Prezadovoljna sam jer su ministri krenuli sa mnogo energije, žele da promene mnogo stvari. Što se tiče novih ljudi u javnim preduzećima to jeste u ovom trenutku tema koju diskutujemo u okviru vlade, neki će biti zamenjeni, neki neće“, istakla je premijerka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare