Vučić: Nisam izdajnik, za bajke izaberite drugog

Politika 26. avg. 202013:17 > 15:10
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je Srbija u teškoj situaciji zu vezi s Kosovom, a da on misli da narod toga nije svestan.

Posle sastanka s rukovodstvom Republike Srpske, rekao je da ljudi ne razumeju ili se prave da ne razumeju šta se desilo 1999. i 2008. godine i da se varaju ako misle da takve stvari mogu da prodju bez posledica.

PROČITAJTE JOŠ...

„Svi budite protiv mene, svi dodjite da me ubijete, da me sklonite odavde! Ljudi, to ne može! Zato je naša pozicija užasno teška. Ko god misli da je isto s Kosovom, kao što je bilo 91. i 95. – nije, a vi lažite sebe, lažite mene, lažite svakog od svojih! Ali, to mi nije bilo opredeljujuće u toj odluci da na najžešći način branim srpske interese na Kosovu i Metohiji, znajući šta smo sve izgubili“, rekao je Vučić u Predsedništvu.

Naveo je da je 1999. godine „proglašena delimična kapitulacija“, da je na proglašenje nezavisnosti Kosova 2008. „loše reagovano“ i da je greška bilo pitanje Medjunarodnom sudu pravde o legalnosti nezavisnosti Kosova.

„Mi smo uspeli da podignemo temu Kosova, iako znamo da je država gotovo u ćorsokaku i skoro bezizlaznoj situaciji“, ukazao je on.

Vučić je ponovio da je laž da će potpisati priznanje Kosova za šta sada samo „priprema teren“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Nisam nimalo uplašen za svoje mesto i nisam nikakav izdajnik kao što govore, uvek sam se borio srčano, i radom i energijom“, rekao je Vučić o sebi.

„Zamolio“ je ljude da budu „racionalni i realni, da shvate da postoje dvostruki aršini i da za Srbe pravde nema“, ali ukazao i da „nema kukanja, nismo bili cvećke i platićemo cenu za to“.

Vučić je gradjane pozvao da, ukoliko žele da im neko „priča bajke o Kosovu“, na sledećim izborima izaberu drugog predsednika.

Onima koji kažu da bi lako odbili sve ponude o Kosovu, poručio je da „odu da žive tri dana u Kačaniku“ pa da mu „jave kako im je bilo“.

Komentari

Vaš komentar