Srđan Vuksanović na otvaranju, Foto: Privatna arhiva

Vaterpolsti Srbije i Kazahstana u utorak od 7.20 igraju meč drugog kola na turniru na Olimpijskim igrama. U redovima našeg narednog rivala igra i Srđan Vuksanović, vaterpolista iz Srbije koji od 2018. godine nastupa za Kazahstan.

On je za naš portal izneo očekivanja pred meč sa Srbijom i šansama svoje selekcije da naprave iznenađenje.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da nema dileme, zna se ko je Srbija, oni su ovde došli da odbrane zlato. Mi moramo da odigramo mnogo bolje nego u prvom meču, primili smo mnogo golova protiv Hrvatske. Siguran sam da nije najbolje merilo našeg kvaliteta ta utkamica“, kaže Vuksanović za Nova.rs.

On smatra da će ovoga puta njegova ekipa izgledati mnogo bolje.

„Srbija će hteti da odigra mnogo bolje jer im je to potrebno da iz utakmice u utakmicu podižu nivo igre. Mi ćemo biti tu da im otežamo i pomognemo da se pripreme dalje, a mi da odigramo najbolje moguće tu utakmicu“.

Srbija i Kazahstan su doživeli poraze u prvom kolu, ali Vuksanović ne vidi razloga za brigu.

„Mislim da je ovo i dalje početak, da to ništa ne znači. Ima mnogo da se igra i da su najvažnije utakmice u četvrtfinalu. Mislim da tako razmišljaju svi vaterpolisti. Čini mi se da nikada nije bila veća neizvesnost na jednom vaterpolo turniru niti će biti“, smatra Vuksanović.

Srpski vaterpolista ističe da ima mnogo kandidata za medalje.

Foto: Vuksanović sa Dedovićem i Rašovićem, Foto: Privatna arhiva

„Godinu dana odlaganja Igara je nekima pomoglo da se bolje spreme i zato je ovako neizvesno. Srbija je jedan od glavnih favorita, vidimo kako Španija igra iz godine u godinu, pa Grčka… Da ne spominjem Hrvatsku kojoj se vratio Pavao Obradović da pomogne i igraće u najjačem sastavu. Tu je i Crna Gora koja je osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu. Biće neizvesno do samog kraja“, uveren je Vuksanović.

Kada je u pitanju njegov angažman u selekciji Kazahstana, Obradović je objasnio kako je sve počelo.

„Ja sam 2015. godine poslednji put igrao za Srbiju u Kazahstanu kada smo osvojili zlato i pobedili Mađarsku u finalu. Posle nisam više dobijao pozive od selektora. Bilo je priče da li ću igrati za Srbiju ili ne, da li će biti prostora. Onda je stigao poziv od reprezenatacije Kazahstana i zaista nisam želeo da ga odbijem. Smatrao sam da i dalje želim i mogu da igram na reprezentativnom nivou i da mogu da pomognem nekoj selekciji samim tim i svojoj porodici“, objašnjava svoje početke na dalekom istoku.

On veruje da je napravio pravu stvar.

„Smatram da nisam napravio pogrešan korak. Igrali smo ove godine Svetsku ligu i plasirali se na Olimpijske igre u Tokio“.

Privikavanje je bilo lakše jer su sa njim u isto vreme u Kazahstan stigla još dvojica Srba.

„Kada sam došao prvi put u Kazahstan, došao je sa mnom i Dušan Marković i Dejan Stanojević koji je bio moj prvi trener i pomoćnik Dejan Udovičića u reprezentaciji kada sam ja igrao. Bio sam pun entuzijazma, ponudili su mi odmah ugovor do Igara u Tokiju, što se meni jako svidelo. Meni je želja bila od malena da igram na Olimpijskim igrama“, objašnjava Vuksanović.

Foto: Instagram

Prvih godinu ipo dana je igrao u Astani jer se čekala dozvola da zaigra za Kazahstan, a posle su mogli da biraju gde će nastupati.

„Igrali smo rusku ligu koja je jako teška. Svaka utakmica je tuča, borba i naporna, pogotovo što smo mi iz Kazahstana uvek bili gosti i putovali po 20 sati. To je bilo lepo iskustvo, video sam mnoge gradove i naučio ruski jezik koji govorim perfektno, možda i bolje od engleskog. Sada možemo da igramo u bilo kom klubu. Ja sam ostao godinu dana duže u Kazahstanu od Markovića, a poslednjih pola godine sam igrao za Šabac“.

On nema dilemu kada je u pitanju nastavak reprezentativne karijere.

„Nastaviću i dalje da igram za Kazahstan. Čeka nas dosta takmičenja, Interkontinentalni kup u Grčkoj sa ekipama sličnog kvaliteta, pa Svetsko prvenstvo, Svetska liga i Azijske igre koje je njima najvažnije takmičenje. One su napravljene kao Olimpijske igre“, kaže Vuksanović za naš portal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar