Novak Đoković riternira lopticu Jan-Lenardu Štrufu, Foto: Tanjug / AP Photo/Patrick Semansky

Bivši teniser Miša Zverev veruje da Novak Đoković ima sve šanse da osvoji "zlatni slem" do kraja godine. Đoković u trećem kolu turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju igra protiv Alehandra Davidoviča-Fokine.

PROČITAJTE JOŠ

„Novak je morao da odigra svoj najbolji tenis protiv Štrufa, ali ga je, kao i obično dobio bez izgubljenog seta“, kaže Zverev.

On veruje da je Đoković blizu istorijskog rezultata.

„Novak zaista ima šansu za „zlatni slem“ – već je osvojio tri grend slema, pa što je bliže ostvarenju cilja, to je sve udaljeniji od toga da ga ostvari, jer odjednom vidi cilj, to je svetlo na kraju tunela. Teško je jer treba da se usredsredite na svaki korak pojedinačno, na svaki dan i nije lako pronaći ravnotežu između razmišljanja o široj slici i onoga što se dešava sutra. Ali on je majstor u tome i može to da uradi – u prošlosti je pokazao da kada se treba fokusirati, kako da to uradi i bude najbolji kada je najpotrebinije“, isitče Zverev koji radi kao stručni konsultant za „Eurosport“.

Nekadašnji as smatra da je veća verovatnoća da neko iznenadi Novaka u Japanu veća nego na poslednjem grend slemu u Njujorku.

„Morao bih da kažem da bi bilo lakše pobediti Novaka u Tokiju nego US Open – svašta se može dogoditi u kraćem meču. Recimo, ako se probudi ne osećajući loptu sjajno, ima loš prvi set i odjednom se nađe u zaostaku od jednog seta, a protivnik eksplodira i zaigra vrhunski u drugom setu. Na grend slemu, čak i nakon prednosti od dva seta koju su protiv njega imali Museti i Cicipas u Parizu, on je uspeo da pokaže koliko je mentalno i fizički jak i preokrene rezultat“, ističe Zverev.

On je objasnio zašto trenutno niko nije bolji od Novaka.

„Kod Novaka mentalni deo ide uporedo sa fizičkim. Trenutno kombinacija tehničkih sposobnosti, fizičke snage i mentalne čvrstoće – ako pogledate taj paket, niko trenutno nije jači od njega“, ističe Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare