Foto: Tanjug-AP Photo/Manu Fernandez

Iza nas je veoma uspešan 12. dan za srpske sportiste na Olimpijskim igrama, a sva dešavanja, utakmice i zanimljivosti mogli ste da pratite uz Nova.rs blog uživo.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogo toga je bilo pred nama ove srede, a u centru pažnje su naravno srpski olimpijci koji su prošli u polufinala turnira u odbojci, košarci i vaterpolu.

Prve su trijumfalno krenule košarkašice sa Kinom u četvrtfinalu, zatim su u istom maniru odbojkašice nastavile protiv Italije, pa vaterpolisti sa istim rivalom.

Košarkašice su savladale Kinu sa 77:70, iako je kineski tim bio jedna od ozbiljnijih prepreka. Odbojkašice su u tri seta potpuno razbile Italiju sa 25:21, 25:14 i 25:21, na krilima sjajne Tijane Bošković i njena 24 poena.

Vaterpolisti su potpuno nadigrali jednu od najboljih svetskih selekcija i već dugo neugodnog rivala sa 10:6, dok se za kraj dana i najveći uspeh pobrinuo Zurab Datunašvili.

On je posle repasaža pobedio hrvatskog rvača Ivana Hukleka sa 6:1 i obezbedio bronzanu medalju, šestu za Srbiju ukupno na Olimpijskim igrama.

Na delu smo videli kajakaše, Milica Novaković briljirala je i plasirala se u polufinale, a identičan uspeh ostvario je Strahinja Stefanović.

15.00 – Hrvat posle poraza: On je „ljigav“ borac

Ivan je priznao ko je bio iskusniji u borbi za bronzu i priznao je to Datunašviliju.

14.44 – „Srbijo, hvala ti“

Ovako se našoj zemlji zahvalio Datunašvili posle osvojene bronzane medalje.

14.15 – Hrvati ispali iz borbe za medalje

Mađarski vaterpolisti pobedili su Hrvatsku sa 15:11 u meču četvrtfinala Olimpijskih igara i ostavili su Hrvate bez medalje posle devet godina. Hrvatski igrači su u Londonu uzeli zlato, u Riju srebro.

13.42 – Datunašvili je bronzani!

Zurabi Datunašvili pobedio je hrvatskog borca za bronzu, a iza njega je neverovatna životna priča. Pretrpeo je batine šipkama u Gruziji, Srbija ga je dočekala raširenih ruku i on je uzvratio medaljom.

13.15 – Dirljiva priča iz Tokija

Neisi Dahoms, ekvadorska reprezentativka u dizanju tegova, osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, čime je postala prva žena u istoriji Ekvadora sa najsjajnijim odličjem, nakon čega je usledila poseveta koja je izazvala pravu lavinu emocija kod ljubitelja sporta.

Foto: RTS

12.30 – Počinje borba za medalje u rvanju

Kreće borba za bronze iz repasaža od 12.30, a naš Datunašvili biće peti borac. Rvaće se sa Ivanom Huklekom iz Hrvatske, u kategoriji do 87 kilograma u grčko-rimskom stilu. U prethodnoj borbi, Zurab je doživeo povredu nosa.

12.25 – Vaterpolisti su sila

Pala je Italija sa 10:6, Srbija je u polufinalu Olimpijskih igara i igraće protiv Španije.

Furija je bila bolja u grupnoj fazi, ali ako Srbija bude igrala kao protiv Italije, nema ni trunke sumnje da se smeši finale.

Meč se igra 6. avgusta u 12.50 po našem vremenu.

11.20 – Kapa dole, devojke!

Odbojkašice Srbije pobedile su Italiju i plasirale se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, dominantnom partijom proitv vicešampiona sveta.

Italijanski tim je pobeđen sa 3:0 (25:21, 25:14 i 25:21) prvi put posle tri uzastopna međusobna susreta u kojima su ove dve ekipe igrale mečeve u pet setova.

Foto: Tanjug-SAVA RADOVANOVIC

10.54 – Sebić dočekan uz violinu

Milenko Sebić, osvajač bronze, dočekan je kako dolikuje zahvaljujući porodici i prijateljima.

Foto: Yuri Cortez / AFP / Profimedia

10.16 – Srbija igra protiv Italije

Odbojkašice i njihovu partiju četvrtfinala možete pratiti ovde.

9.36 – Crna Gora deklasirana!

Vaterpolisti Grčke ubedljivo su sa 10:4 pobedili Crnu Goru.

9.20 – Dete osvojilo medalju

Japanska skejtborderka Sakura Josozumi osvojila je zlatnu medalju u disciplini skejtpark na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ona (19) je pobedila rezultatom 60,09 poena. Srebrnu medalju osvojila je njena sunarodnica, 12-godišnja Kokona Hiraki sa 59,04 poena, time je ispisana istorija.

9.05 – SAD igra protiv Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija SAD plasirala se danas u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je u četvrtfinalu pobedila Australiju sa ubedljivih 79:55 (26:12, 22:15, 20:12, 11:16). Igraće protiv Srbije derbi u petak od 6.40 po našem vremenu.

8.47 – Bogdan Bogdanović oduševljen podvigom košarkašica.

8.44 – Vaterpolisti Španije čekaju Srbiju ili Italiju

Vaterpolisti Španije prvi su polufinalisti olimpijskog turnira u Japanu, pošto su u četvrtfinalu pobedili selekciju SAD sa 12:8 (3:3, 3:3, 1:0, 5:2).

Španija će se za plasman u finale Olimpijskih igara boriti sa boljim iz duela Srbije i Italije.

U preostala dva četvrtfinala sastaće se Grčka i Crna Gora, odnosno Mađarska i Hrvatska.

7.40 – Odbojkašice na potezu

Selekcija SAD je u odbojci pobedila glatko Dominikanke sa 3:0 u setovima, igraće protiv Italije ili Srbije, koje se sastaju u 10.00.

7.20 – Pao novi svetski rekord

Američka atletičarka Sidni Meklaflin osvojila je zlatnu medalju novim svetskim rekordom u trci na 400 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Tokiju.

6.17 – Bravo, Milice!

Milica Novaković imala je vreme 1:49.348 i prva je u svojoj grupi četvrtfinala! Druga je bila Ukrajinka Marija Povk sa +1.421.

Za finale će veslati dan kasnije, u četvrtak, u četvrtoj polufinalnoj grupi.

Njena trka počeće u 3.19 po našem vremenu, a od svih četvrtfinalnih grupa, Milica je imala četvrto vreme, što svedoči o spremnosti da se bori za medalju.

6.10 Marina Maljković ponosna

Kad Marina kritikuje, nema milosti. Kada treba pohvaliti, to čini na pravi način! 

5.34 – Zdelar bez željenog rezultata 

5.15 – Koga čekaju košarkašice? 

Već u 6.40, Australija i SAD igraju četvrtfinale i pobednice idu na Srbiju.

Sa druge strane kostura takmičenja, u 10.20 Japan i Belgija igraju, u 14.00 se sastaju Španija i Francuska.

04.50 KRAAAAJ! SRBIJA JE U POLUFINALU!

Srbija – Kina 77:70 (16:14, 19:19, 14:25, 28:12)

Bravo, devojke, svaka čast! Idemo po medalju! Košarkašice Srbije savladale su Kinu i prošle u polufinale.

04.30 Srbija vodi pred finiš borbe za polufinale

Još četiri minuta do kraja, Srbija vodi 66:63! Ana Dabović je preuzela komandu, pogodila kada je bilo veoma bitno, potom i asistirala Sonji za trojku. ‘Ajmo, devojke!

04.27 Datunašvili može da donese bronzu Srbiji

Lepe vesti iz Tokija – Zurabi Datunašvili boriće se za bronzanu medalju, a protivnik će mu biti hrvatski rvač Ivan Hrlek, verovatno posle 12.30. Gruzin sa srpskim pasošem je u repasažu grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma savladao Bašira Sid Azara rezultatom 5:1.

04.19 Marina zna šta da kaže, Srbija u transu

„Devojke, od nas zavisi, kao i uvek do sada na turniru“, rekla je selektorka Maljković na tajm-autu svojim pulenkama koje su se za nešto više od minut primakle na 58:53.

Usledila je daleka trojka Ane Dabović, pa polaganje u kontri za seriju 9-0 i to za manje od 3 minuta uz sjajnu odbranu. Nisu stajale naše devojke, budile su se komšije u Srbiji od podrške kraj TV ekrana, jer su kraljice posle polaganja Bruks imale 11-0 i preuzele vođstvo sa 60:58.

04.12 Prokleta treća četvrtina, Kina na +9

Potpuno je van ritma Ivon Anderson, vezala je dva faula uz greške u napadu… Mnogo loše je Srbija odigrala treću četvrtinu, Siju Vang je pogodila trojku i vezala pet poena za vođstvo Kine 58:49.

04.05 Opet ta treća četvrtina

Gotovo svaku treću deonicu na ovom turniru u Tokiju su naše košarkašice loše odigrale… Tako je i sada bilo, stale su, Ivon Anderson je promašila dva penala kao tek druga igračica Srbije posle Bruks koja je šutirala slobodna bacanja. Nije lopta htela u koš ni posle šuteva Bruks, morala je potom kapitenka malo da odmori kao i Sonja, pa su Kineskinje povele 48:44 sredinom treće četvrtine.

Srbija je penale šutirala 3/8 do 28. minuta nakon promašaja Vasić, a Kina 14/14, ali je Ivon smanjila polaganjem na 48:47.

03.58 Milica Novaković mora u četvrtfinale

Naša kajakašica Milica Novaković imala je peto vreme u kvalifikacijama trke K1 500 metara, pa nije uspela da izbori direktan plasman u polufinale. Nju kasnije ovog jutra očekuje četvrtfinalna trka za prolaz dalje.

03.55 Počelo je drugo poluvreme košarkašica

Trojka Aleksandre Crvendakić, pa pogoci iz reketa naših centara Tine Krajišnik i Dragane Stanković da se sačuva prednost – 42:40 za Srbiju u 23. minutu.

03.41 POLUVREME Srbija vodi protiv Kine

Bravo, devojke! Žestoka borba u „Saitama Super Areni“ za sada na strani košarkašica Srbije koje na poluvremenu imaju koš prednosti – 35:33. U uvodnim trenucima druge deonice Crvendakić je pogodila prvu trojku za naš tim, a onda se raspucala Jelena Bruks i kapitenski vodila evropske prvakinje sa 14 poena do poluvremena.

Odlično je sarađivala sa Sonjom Vasić, dok je Crvendakić ubacila i drugu trojku za +9 i 28:19 u 14. minutu. Ipak, Kineskinje su se brzom serijom 5-0, za manje od minut, rezultatski vratile, nakon čega je stao srpski napad. Protivnice su produžile seriju na 10-0 za preokret i 29:28, jer su naše košarkašice bile više od 3 minuta bez pogotka.

Crnu seriju prekinula je Bruks sa pet vezanih poena u pravo vreme i na predah su otišle sa plus dva posle zaista velike borbe.

03.38 Kajakaš Zdelar u četvrtfinalu

Kajakaš Bojan Zdelar imao je šesto vreme u kvalifikacionoj trci i prošao je u četvrtifinale K1 na 200 metara.

03.35 Bravo – polufinale za Stefanovića!

Kajakaš Strahinja Stefanović je prvim vremenom u kvalifikacionoj trci K1 200 metara izborio direktan plasman u polufinale vremenom 34.996.

03.17 Sjajna prva četvrtina košarkašica Srbije

Odlično su počele meč za polufinale košarkašice Srbije i dobile prvu četvrtinu 16:14. Naš startni plej Ana Dabović ušla je u meč košem, asistencijom za Tinu Krajišnik i skokom u odbrani, i evropske šampionke dobro su se nosile sa presingom po celom terenu Kine koja nema poraz na turniru (3-0 u grupi).

Povela je Srbija, pa je bilo 6:6 i 10:10, često je menjala igračice selektorka Marina Maljković kako bi parirale agresivnom rivalu. Podelile su Sonja Vasić i Dragana Stanković po „rampu“, i odbrana je veoma dobro funkcionisala, napad često i ne baš, što se i ranije dešavalo i ovaj put ogledalo kroz tri izgubljene lopte u prva tri minuta.

Da na prvi obavezan mali odmor odemo s prednošču pobrinula se Dragana Stanković pogotkom za 16:14, čemu je prethodila asistenciju za Ivon Anderson, te solo prodor i polaganje Nevene Jovanović.

03.04 Zemljotres pogodio Tokio

Nije bilo prijatno jutros u Tokiju, jer je zemljotres jačine 6 stepeni Rihterove skale pogodio je glavni grad Japana oko 5.30 po lokalnom vremenu, a potrese su osetili i olimpijci.

03.00 POČELE SU KOŠARKAŠICE

Košarkašice Srbije su u 10 sati po lokalnom vremenu krenule u četvrtfinalnu borbu sa Kinom, koja je bez poraza do sada na turniru.

02.53 Šta nas sve čeka danas?

SRPSKA SATNICA U TOKIJU ZA DANAS

KAJAK

Bojan Zdelar (K1 200m), kvalifikacije 02.51, potencijalno četvrtfinale

Strahinja Stefanović (K1 200m), kvalifikacije 02.58, potencijalno četvrtfinale

Milica Novaković (K1 500m), kvalifikacije 03.40, potencijalno četvrtfinale

KOŠARKAŠICE, četvrtfinale

Srbija – Kina 03.00

RVANJE

Zurab Datunašvili – Bašir Sid Azar, 04.00 repasaž (grčko-rimski do 87kg)

Stevan Andrija Micić – Juki Takahaši, 04.30 osmina finala (slobodno do 57kg)

ODBOJKAŠICE, četvrtfinale

Srbija – Italija 10.00

VATERPOLO, četvrtfinale

Srbija – Italija 11.20

02.50 DOBRO JUTRO

Dobro jutro svima, dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo u kojem ćemo ovaj put pratiti sva dešavanja 12. dana Olimpijskih igara u Tokiju.

Očekuje nas veoma bogat dan u režiji srpskih olimpijaca, zato odmah – krećemo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar