Zurab osvaja bronzu, Foto: Tanjug / AP Photo/Aaron Favila

Hrvatski rvač Ivan Huklek našalio se posle poraza u meču za bronzu sa Zurabom Datunašvilijem, srpskim borcem gruzijskog porekla.

PROČITAJTE JOŠ:

Datunašvili je posle repasaža pobedio Hukleka sa 6:1 i obezbedio našoj zemlji bronzanu medalju, ukupno šesto odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Presudio je moj loš ulazak u borbu. Izgubio sam bodove naivno iz akcije koja mi je bila poznata i koju je on čekao i dočekao. Mislio sam da imam šansu, a na kraju me je iznenadio, napravio bodove u parteru i to više nisam mogao da stignem“, rekao je Huklek, a preneli su hrvatski mediji.

Ivana je Zurab „smotao“ na brzinu i za svega tridesetak sekundi do minut je uz tri bacanja imao šest poena. Posle toga je uglavnom bio defanzivan do kraja.

Što bi naš narod rekao, Datunašvili je bio „namazan“ i na iskustvo je dobio 24-godišnjeg Hrvata.

„Bila je taktika da zavučem ruku i probam da uzmem bodove u parteru. Pokušao sam, ali se protivnik dobro zatvorio i nisam uspeo. On je, da tako kažem, ljigav borac, znatno iskusniji od mene. Kažnjava svaku grešku protivnika, a ja sam je, nažalost, brzo napravio. Naravno da sam tužan, ali idemo dalje“, poručio je Huklek.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar