Foto: Tanjug-SAVA RADOVANOVIC

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić, osvajač olimpijske bronze na Igrama u Tokiju, doputovao je jutros u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ

Njega su na beogradskom aerodromu dočekali porodica, prijatelji i predstavnici saveza, uz ovacije, aplauze, transparente, srpske zastave, muziku i šampanjac.

Sebić je u disciplini malokalibarska puška trostav osvojio bronzu, što peta medalja za Srbija na Igrama u Tokiju.

„Za mene je bila velika čast da se borim za Srbiju na Olimpijskim igrama. Dobio sam veliki broj poruka podrške, zahvaljujem se svima koji su navijali za mene i za naš olimpijski tim“, rekao je Sebić-

Milenko je takođe izjavio da mu je najteže bilo u osnovnom delu takmičenja, jer ako taj deo ne uradi dobro, neće doći do finala.

„Svako naše takmičenje je teško, i svi strelci koji se pojave na takmičenjima su strelci koji su veoma visoko plasirani. Znao sam da sam da moram da se borim do samog kraja, a to je borba i sa samim sobom, znao sam da sam taktički spreman, samo je trebalo da izdržim do poslednjeg hica. Kada sam ispalio poslednji hitac, znao sam da je to to, i tako je i bilo.“

Foto: OKS

Dragan Donević, selektor za pušku, izjavio je da je prezadovoljan uspehom streljačke reprezentacije Srbije na Igrama u Tokiju.

„Milenkov uspeh može biti iznenađenje za vas, ali za nije. Kvalifikacije je uradio sjajno, a finale još bolje. Milenko dolazi na trening dva sata ranije, i odlazi posle svih. Na Igrama je 19 zemalja osvojilo medalju, mi smo peta zemlja u Evropi, a sedma u svetu sa osvojenim medaljama i finalima koje smo ostvarili. Čestitam celoj streljačkoj reprezentaciji, ovo je istorijiski uspeh“, izjavio je Donević.

Foto: OKS

Pre njega, zlato je osvojila Milica Mandić, srebro Damir Mikec, bronzu imaju Tijana Bogdanović i basketaši Srbije.

Ima još prilika za medalje, Zurab Datunašvili se bori za bronzu u rvanju u sredu posle 12.30.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar