Foto: Privatna arhiva

Miloš i Sonja Vasić neće biti prvi ni poslednji olimpijski par. Ipak, njihova priča posebno je specifična zbog fanatične želje da nastupe za Srbiju uprkos problemima.

PROČITAJTE JOŠ

Oboje su imali problem sa koronavirusom pred nastup na Igrama, Milošu je to otkriveno u Tokiju, Sonji u Beogradu.

On je proveo dosta vremena u izolaciji, supruga je bila u bolnici i bilo je teško održavati komunikaciju sa tolike razdaljine.

Na sreću, sve su prevazišli i spremaju se za nastup u Tokiju.

„Sport je surov. Danas možeš, sutra ne. Danas si pobednik, sutra gubitnik. Nema stajanja, ako i pomisliš na to neko te je prešišao verovatno. Da bi bio istinski uspešan moraš biti fanatik. Ta preterana predanost, zaslepljenost i odanost se lako prepoznaje među tebi sličnima. Miloš i ja smo se i tu prepoznali odmah. Poslednje dve godine delimo isti san, gde će biti prekretnica naše porodice. I onda u roku od par dana se sve promeni. Proteklih par nedelja su bile jako turbuletne i psihički izazovne za nas. I iako naš san još živi, svestni smo da ima i nekih snova koji služe i da te probude. Verovatno nećemo biti na planiranom nivou za nas, ali izlazimo iz ovoga zajedno, snažniji posle još jednog izazova“, napisala je Sonja u emotivnom saopštenju.

I Miloš je izneo svoju stranu, opisavši kako je sve delovalo u Tokiju.

„Predugačkih 12 dana “u putu” do Tokija ali konačno stvari dolaze na planirano mesto. Veliki udarac pri sletanju 3. jula, moj test za koronu je bio pozitivan i završio sam u izolaciji 12 dana. Ogroman korak unazad za mene,moj tim (isto zatvoren na 14 dana), porodicu i ljude koji nas podržavaju. Da sve bude još gore,u isto vreme je i moja supuruga, pozitivna u Srbiji. Ja u izolaciji u Tokiju, a ona u bolnici u Beogradu… Ali eto, ne može se sve u životu kontrolisati. Toliko uloženog truda i rada, prevaziđenih prepreka, izvojenih pobeda, ispoštovanih protokola (vakcinisali se), ali na poslednjem koraku nas je dočekao neprijatelj veći od nas. Najbitnija stvar u tim danima bila je da smo mi pre svega zdravi i da sve prođe bez komplikacija“, naveo je naš veslač, koji nije imao simptome, samo temperaturu tokom jednog dana.

Pored njih, dosta parova će još nastupiti u Tokiju.

Džejson i Laura Keni

Džejson ima šest zlatnih i jednu srebrnu medalju, Laura ima četiri zlata, a biće veliki adut Velike Britanija na ovim igrama.

Bredli Vigins je rekorder Britanije sa osam medalja, pa će ovaj par imati još jedan motiv da dođe do odličja.

Džejsona i Lauru zovu „zlatni par“, zbog svih odličja.

Laura je već najuspešnija britanska olimpijka, par se venčao u septembru 2016. godine, imaju sina Alberta, koji je na svet došao u avgustu 2017. godine.

Uspeli su da paralelno održavaju uspešne karijere, koju žele da krunišu uprkos pandemiji i svim problemima.

Gerek Majnhardt i Li Kifer

Mačevanje je spojilo ovaj par, Li Kifer je trenutno peta na svetskoj rang listi, Gerek je drugi.

Takmičiće se u timskoj i individualnoj konkurenciji, a Majnhardt ima već olimpijsku bronzu iz Rija.

Supruga Li će napasti svoje prvo odličje, a par je 2019. u septembru priredio spektakularno venčanje kom su prisustvovale brojne kolege.

Priredili su slavlje kom su prisustvovali gosti iz sveta mačevanja, iz više od 15 različitih zemalja.

Džonel i Tim Prajs

Novi Zeland ima svoj par u konjičkim sportovima, a njima će ovo biti drugo zajedničko učešće na Olimpijskim igrama.

Zajedno su nastupili u Riju 2016. godine, a Džonel je prethodno osvojila bronzanu medalju, 2012. u Londonu.

Imaju svoj zajednički sajt timandjonelle.com, na kom su ispričali svoju životnu priču.

Venčali su se 2013. godine, a u Riju su postali prvi muž i žena u istoriji u jednom olimpijskom timu.

Postali su roditelji 2017. godine, nastavili su da beleže uspehe i 2019. je Tim uspeo da postane svetski broj 1 u svojoj kategoriji.

Prošlu godinu proveli su sa 15 konja, dvoje dece, petoro zaposlenih i jednim psom na svom imanju, a sada će imati priliku da ispišu još jednu stranicu istorije sporta.

VIDEO – Nole ispraćen himnom Srbije na Igre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar