Odlučeno: MVP Sonja ide na Olimpijske igre

Tokio 2020 19. jul. 202117:42 > 18:18
Podeli:
MVP Sonja Vasić; Foto: FIBA

Košarkašice reprezentacije Srbije će na Olimpijskim igrama biti jače za svoju najbolju igračicu, Sonju Vasić.

PROČITAJTE JOŠ...

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u ponedeljak u večernjim satima otputovati ka Japanu, a u avionu će biti i MVP nedavno završenog Evropskog šampionata, Sonja Vasić.

Najbolja igračica Evrobasketa bila je pozitivna na koronavirus, kao i njen suprug, veslač Miloš, ali je nakon perioda neizvenosti ipak doneta odluka da sa saigračiacama odlazi put „zemlje izlazećeg sunca“.

„Evo me na aerodromu sa saigračicama, putujem u Tokio“, rekla je Sonja Vasić za Nova.rs, nakon što je uspešno prošla sve testove i dobila „zeleno svetlo“ od strane nadležnih pre nego što je spakovala kofere i priključila se ostatku nacionalne selekcije.

Ona je pored toga imala i emotivnu objavu na Instagramu:

„Sport je surov. Danas možeš, sutra ne. Danas si pobednik, sutra gubitnik. Nema stajanja, ako i pomisliš na to neko te je prešišao verovatno.

Da bi bio istinski uspešan moraš biti fanatik. Ta preterana predanost, zaslepljenost i odanost se lako prepoznaje među tebi sličnima. Miloš i ja smo se i tu prepoznali odmah.

Poslednje dve godine delimo isti san, gde će biti prekretnica naše porodice.

Foto: Privatna arhiva

I onda u roku od par dana se sve promeni. Proteklih par nedelja su bile jako turbuletne i psihički izazovne za nas. I iako naš san još živi, svestni smo da ima i nekih snova koji služe i da te probude.

Verovatno nećemo biti na planiranom nivou za nas, ali izlazimo iz ovoga zajedno, snažniji posle još jednog izazova.

Hvala svima koji su nam pomogli u ovom periodu.

Hvala svima koji su brinuli.

Hvala i onima i koji nisu bili baš humani, jer ništa te ne gura napred ko inat i srdžba“, napisala je Vasićka na Instagramu, uz fotografiju sa suprugom Milošem.

Podsećamo, Sonja Vasić je odabrana da, uz vaterpolistu Filipa Filipovića, nosi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar