Novak Đoković, najbolji teniser sveta, spreman je da piše nove stranice istorije sporta na Olimpijskim igrama, a pred put u Tokio obratio se uz pevanje himne "Bože pravde".

PROČITAJTE JOŠ

Đokovića čeka let za prestonicu Japana, a uoči polaska na aerodromu „Nikola Tesla“ imao je i šta da kaže. Podsetimo, Nole je započeo 330. nedelju na prvom mestu ATP liste čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa.

Ujedno, u Tokio ide kao osvajač 20 grend slem titula, sa ubedljivo najviše nedelja na vrhu svetske rang liste i uz bolji međusobni skor protiv najvećih rivala Nadala i Federera, kojih neće biti na Igrama.

Novak se za Tokio spremao u Crnoj Gori na betonu, jer će ova podloga biti zastupljena u pohodu na zlatnu medalju koja mu nedostaje u bogatoj kolekciji. U Japanu ga već čekaju selektor Viktor Troicki i Miomir Kecmanović, kao i teniserke Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović.

Obraćanje Novaka Đokovića mogli ste da pratite i uživo na Nova.rs.

„Lepo je na ovaj način otići u Japan, iz Srbije, imam najviše ambicije. Idem na zlato, to nije tajna, to je veliki cilj, kao i četiri grend slema ove godine. Dobro sam se spremio, imao sam dosta dobijenih mečeva pred Tokio, što ulije dodatno samopouzdanje i energiju. Kad igrate za svoju zemlju, to je najveća čast i privilegija, najlepši momenti za sportistu. Igram individualni sport i za mene mnogo znači kad mogu da igram za Srbiju, osvajao sam reprezentativna takmičenja, fali mi ta olimpijska medalja“, rekao je Nole.

Otkrio je i šta ga je posebno motivisalo na prošlim Igrama…

„Ne možete nigde drugde da doživite to što doživite na Igrama. Takmičite se sa najboljima na svetu, ono što je razlikuje od svih drugih takmičenja je činjenica da ste u Olimpijskom selu sa svima iz celog sveta i možete da delite vreme, jedete pod istim krovom, spavate u istim blokovima. Ne znam kako je sad zbog kovid protokola u Japanu, ali toga se rado sećam iz prethodnih učešća na Igrama i to mi je bilo dodatni podstrek u daljoj karijeri“.

Đoković se potom osvrnuo i na sam turnir i otkaze brojnih tenisera.

Novak Đoković. Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ne bih rekao da je nekonvencionalan način pripreme. Izvlačenje najboljeg iz datih uslova, ne može sve idealno da bude, ja sam i otac i suprug, ne samo teniser, pa se posvetim familiji kad nisam na turnirima. Odlične su bile pripreme, imao sam sjajnog sparing partnera, bilo je i super vreme. Dali su mi vetar u leđa koji nosim u Tokio. Iako na turniru ima otkaza nekih igrača iz vrha, ipak je i dosta njih tamo, Medvedev, Cicipas i Zverev kao tri najteža rivala. Dug je turnir, svašta može da se dogodi, finale se igra u tri dobijena seta, treba doći do njega. Igranje na OI nosi posebne emocije, iskusio sam to u prošlosti, pa ću gledati da ga tretiram kao i druge turnire, da bih ostao fokusiran na cilj“.

Za kraj je otpevao i himnu „Bože pravde“ zajedno sa prisutnima i oduševio sve pred put u Tokio.

UŽIVO Novak se obraća naciji pred put u TokioNovak Đoković, najbolji teniser sveta, spreman je da piše nove stranice istorije sporta na Olimpijskim igrama, a pred put u Tokio obratiće se javnosti.

Posted by Nova.rs sport on Tuesday, July 20, 2021

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram