Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Posle poraza reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u prvom kolu Olimpijskih igara od Francuske (76:83) javile su se pojedine dileme u vezi sa američkim timom.

Jedna od glavnih uvek se tiče FIBA pravila, koja neretko ne odgovaraju Amerikancima jer su navikli na drugačije kriterijume u NBA ligi. Jedna od stvari koje se razlikuju u odnosu na NBA je i lopta kojom se igra.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši američki košarkaš Radža Bel oglasio se po tom pitanju i naglasio da je lopta lakša, oseća se da je manja i da je drugačije strukture što utiče na šut američkih košarkaša.

Podsetimo se da su Amerikanci protiv Francuza u prvom kolu šutirali samo 36,2% iz igre (uključujući i 10 od 32 za tri poena). Međutim ovo ne treba da bude izgovor bilo kome.

Luka Dončić i Evan Furnije su primeri NBA igrača koji su odigrali vanserijske utakmice i na ovim Olimpijskim igrama. Njima očigledno ne smeta drugačija lopta, a obojica su rešeni da svoje reprezentacije vode do same završnice Olimpijade u Tokiju.

Amerika će u subotu od tri sata posle ponoći igrati duel protiv Češke za osiguranje drugog mesta u grupi A, pošto je malo verovatno da će Francuska kiksnuti protiv reprezentacije Irana.

O. Mijušković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar