Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Košarkaši Španije su u drugom kolu grupe C na Olimpijadi rutinski savladali reprezentaciju Argentine sa 81:71 (40:34).

Ovo je bila druga pobeda za Španiju i naredni meč protiv Slovenije odlučiće ko će biti prvoplasirana ekipa u grupi. Sa druge strane, Argentinci će prolaz tražiti kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa, ali će za to morati da pobede Japan u poslednjom kolu.

PROČITAJTE JOŠ

Argentina je imala prednost na početku, tačnije maksimalno +9 u prvoj deonici. Prva četvrtina je završena 25:20 za Argentinu, ali su u narednom periodu Španci preuzeli stvari u svoje ruke, pogađali u napadu, a na drugoj strani terena su zaustavili Argentince, koji su postigli samo devet poena u drugoj četvrtini, naspram 20 koliko je postigla Španija.

U nastavku utakmice Španci su odirgali rutinski, a od kraja trećeg perioda prednost praktično nije bila ispod 10 poena.

Najefikasniji kod Španaca bio je Riki Rubio, koji nastavlja da pokazuje kvalitet koji poseduje. On je upisao 26 poena, pet skokova skokova i četiri asistencije, a jedini dvocifren pored njega bio je Ljulj sa 10 poena. Gasol je pružio solidnu veteransku partiju sa devet poena i osam skokova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Kod Argentine, Laprovitola je pokazao zašto ga je Barsa dovela u svoje redove. On je svoj tim predvodio sa 27 poena i četiri asistencije, ali jedinu pravu podršku imao je u Skoli (13 poena) i Kampacu, koji je upisao 10, ali uz šut iz igre samo tri od deset.

Naredne mečeve ove dve ekipe igraju u nedelju, prvog avgusta.

O. Mijušković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar