Foto: instagram.com

Novak Đoković privukao je pažnju svetskih medija zbog svoje pristupačnosti svim sportistima.

PROČITAJTE JOŠ

Mnoge svetske zvezde i najpopularniji sportisti odluče da Olimpijsko selo zamene luksuznim smeštajem i dobiju mir, ali Novak to nije želeo.

Naprotiv, želeo je da oseti duh olimpizma, stane uz rame svima, od belgijskih gimnastičarki do anonimnih plivača sa egzotičnih ostrva.

Nema sportiste kom nije ostvario san da se fotografiše sa jednim od najboljih tenisera svih vremena, koji želi da zacementira svoj status i konačnim bilansom titula, uz olimpijsko zlato.

„USA Today“ je objavio jedan komentar tim povodom, iz pera Dena Vokena.

„U jednom minutu Novak isteže pored gimanstičarki, potom je sa brazilskim odbojkašima, jede sa dizačem tegova iz Meksika, a onda deli savete olimpijcima iz Turske. Gledajući društvene mreže poslednjih dana u Tokiju, svetski broj jedan u tenisu je možda najpopularniji sportista u Olimpijskom selu. Čini se da je više nego spreman da isprati svoje kolege selfijima, razgovorima i tehnikama istezanja“, napisao je Voken, uz paralelu sa elitnim zvezdama.

„On nije bilo koji sportista. Osvojio je 20 Grend slem titula, izjednačio se sa Federerom i Nadalom svih vremena i zaradio je više od 150 miliona dolara samo na turnirima. Verovatno će postati najbolji teniser u istoriji i verovatno je najpoznatija osoba u čitavom Olimpijskom selu. U drugim okolnostima, Đokoviću bi bilo lakše da vreme provodi zaključan u ‘fensi’ hotelu i ima svoju privatnost. Glavni razlog što je u Tokiju je da kompletira ‘Zlatni slem’, zajedno sa US openom“, navodi se.

Voken je primetiio i da Novaku prija pažnja, ali i da želi da oseti drugu dimenziju sporta, van samog tenisa.

„Na osnovu više od desetak fotografija i video zapisa koji su se pojavili na Instagramu i Tviteru poslednjih dana, čini se da je Đoković možda najpristupačnija zvezda na Igrama. I da zaista uživa, ne samo da bude deo srpskog tima, već i da iskusni nešto drugačije od teniske turneje“, zaključio je Voken.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare