Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ludnica pripala Nemcu.

Aeksander Zverev plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu nakon što je zabeležio ubedljivu pobedu nad Janikom Sinerom od 2:1, po setovima 5:7, 6:3, 7:6.

PROČITAJTE JOŠ...

Zverev je odlično započeo meč, poveo 4:1 zahvaljujući brejku u četvrtom gemu, ali je potom dozvolio rivalu da napravi seriju od tri vezana gema, potom dobio jedan za vođstvo 5:4, ali je usledila nova serija Sinera i 7:5 za 1:0.

Kada je oduzeo servis Zverevu u trećem gemu, činilo se da će i u drugom setu doći do trijumfa, ali je umesto toga Zverev odmah uzvratio i poravnao na 2:2, potom spasao dve brejk lopte, da bi od 3:3 vezao tri gema i sa 6:3 poravnao u setovima.

U trećem delu igre viđena je velika drama, prvo je Zverev poveo sa 2:1, Siner je izjednačio odmah, potom je Zverv opet došao do brejka i 4:3, ali je u gemu u kom je servirao za pobedu dopustio brejk, pa je treći deo igre odlučen nakon dodatnih sedam poena. Nijedan teniser nije uspeo da napravi višak od dva poena do 5:5, kada je Zverev uspeo da prvo povede 6:5, a potom na servis rivala dođe do trijumfa i mesta među četiri najbolja.

U polufinalu su već Alehandro Davidovič Fokina i Grigor Dimitrov kao prvi par, dok će Zverev u drugom igrati protiv boljeg iz meča između Dijega Švarcmana i Stefanosa Cicipasa.

BONUS VIDEO Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima sa Fokinom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar