Foto: AP Photo/Daniel Cole

Turnir iz snova za Španca, sanja titulu

Španski teniser Alehandro Davidovič-Fokina savladao je Tejlora Frica u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu sa 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:3 za dva sata i 24 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Španac je prethodno bio bolji i od Davida Gofana u osmini finala, dok je u trećem kolu poražen bio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Tokom gotovo čitavog meča igrali su dugi gemovi, od kojih je devet bilo na razliku.

Fric, aktuelni šampion Mastersa u Indijan Velsu, napravi je brejk u četvrtom gemu prvog seta, dok Fokina nije iskoristio šanse čak pet šansi da oduzme servis rivalu.

Amerikanac je brejk napravio i u osmom gemu prvog seta, čime je poveo 1:0.

U drugom delu igre nije bilo brejka sve do devetog gema, kada je Fokina stigao do prednosti, koju je potvrdio u narednom gemu za 6:4 i izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu Fric je prvi poklekao na servisu, ali je u sledećem gemu odmah nadoknadio prednost. Presudnu prednost Španac je ostvario pri rezultatu 3:3, kada je bez izgubljenog poena osvojio dva gema zaredom, a potom na servis rivala i završio meč u svoju korist.

Protivnik Fokini u polufinalu biće bolji iz duela Grigor Dimitrov – Hubert Hurkač, dok se u preostala dva četvrtfinala sastaju Janik Siner i Aleksandar Zverev, odnosno Dijego Švarcman i Stefanos Cicipas.

BONUS VIDEO Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima sa Fokinom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar