Foto: Oscar J Barroso / Zuma Press / Profimedia

Novak Đoković saznao je rivale na poslednjem grend slemu u sezoni.

Srpski as želi da na US Openu ispiše istoriju i postane prvi igrač u muškoj i ženskoj konkurenciji sa 25. grend slem titula pošto 24 kao i on ima Margaret Kort. Takođe, pokušaće da u Njujorku osvoji i svoju 100. titulu u karijeri i da postane prvi igrač koji je odbranio titulu na US Openu posle 18 godina kada je to poslednji put uradio uradio Rodžer Federer.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković će u Njujorku biti drugi nosilac i neće moći da se pre finala sastane sa Janikom Sinerom.  Novak će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta što bi mogao da bude i Hamad Međedović, potom ga čeka bolji iz duela Laslo Đere – Jens Lenard Štruf, dok u četvrtfinalu ide na Andreja Rubljova i potom na Aleksandra Zvereva.

U trećoj rundi mogao da mu zapadne Aleksej Popirin, šampion Montreala.

Četvrto kolo moglo bi da donese reprizu prošlogodišnjeg polufinala, susret Novaka i Bena Šeltona, pod uslovom da mladom Amerikancu planove ne pokvari Frensis Tijafo, vicešampion Sinsinatija.

Foto: Profimedia

Mogući rivali u četvrtfinalu Novaku bi mogli da budu Andrej Rubljov ili Grigor Dimitrov, a u polufinalu spomenuti Zverev.

Janik Siner turnir startuje od Mekenzija Mekdonalda, a u četvrtfinalu bi mogao na Danila Medvedeva ili Stefanosa Cicipasa.

Karlos Alkaras će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a najozbiljniji rivali u njegovoj četvrtini su Aleks de Minor i Hubert Hurkač.

Što se tiče Zvereva, on kreće od Emila Rusuvuorija, a u njegovom delu žreba su još Holger Rune, Tejlor Fric, Kasper Rud.

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović će igrati na startu protiv Jošihita Nišioke, dok Dušana Lajovića čeka Danil Medvedev.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare