Foto: Starsport

Novak Đoković, najbolji teniser ikada, bio je deo dočeka koji je napravljen za sve srpske sportiste koji su doneli sreću, ali i medalju stanovnicima Srbije sa Olimpijskih igara u Parizu.

Đoković je pobedom nad Karlosom Alkarazom u finalu (7:6, 7:6) osvojio konačno to zlato koje smo svi dugo čekali.

Još je daleko taj Los Anđeles i 2028. godina, ali jedno je sigurno – Novak Đoković je do tada olimpijskim šampion.

PROČITAJTE JOŠ

„Jeste doček poseban, ja sam imao tu privilegiju i čast da budem ovde više puta. Nekako je lepše kada slavite olimpijske medalje sa najboljim srpskim sportistima koji su srce dali za Srbiju i koji se neporestano bore i žele da obraduju narod i naciju. Mnogo sam svima zahvalan u ime svih sportista. Rekao sam, nisu svesni koliko nam daju vetar u leđa i koliko nas inspirišu da budemo bolji. Osećamo njihovu podršku. Ovo su momenti koji se pamte čitavog života. Za mene je to ostvarenje sna, svaki put kada kročim na ovu terasu“, rekao je Novak za RTS, pa nastavio:

„Dugo iščekivano zlato. Osvojio sam bronzu na olimpijskim igrama u Pekingu, na mojoj prvoj Olimpijadi. Dva puta sam završavao u polufinalima, nisam uspevao da prebrodim tu prepreku. Ušao sam u ove Olimpijske igre bez trofeja, imao sam povredu. Mnogi su dovodili u pitanje kvalitet tenisa. Malo ljudi me je stavljalo u ulogu favorita, ali sam potajno verovao. Znao sam da je ovo možda i poslednja šansa da osvojim zlato. Jedan od najboljih turnira, nisam izgubio set. Osećao sam podršku naroda. Ako je ikada trenutak, to je sada. Bez lažne skromnosti. Ovo je moj najveći sportski uspeh i osa ponosom nosim ovo zlato za Srbiju“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Kafana Crvena zvezda u Parizu: Novak je tu, nema više Putina i Karađorđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar