Sraman udarac na Novaka
Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Svi znaju za izraz kolektivna histerija, ali u slučaju Novaka Đokovića sada prolazimo kroz kolektivnu amneziju...

Ko se sada seća kako je izgledao kraj sezone. Novak je dobijao epitete nedodirljivi, večiti kralj, vitez neuništivosti, čovek za kog su godine samo broj. Prošlo je od tada četiri meseca, a Novaka šalju u penziju.

Da li je moguće? Da li su svi već zaboraviti kako se vratio posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza… Sećate se povratka na američko tlo kada je pokidao sve rivale, a na kraju posle najboljeg masters finala i majicu… Da, to je bio samo početak.

PROČITAJTE JOŠ

Usledio je US Open na kom je potukao sve do kolena. Laslo Đere je vodio sa 2:0 u setovima, Novak je preokrenuo, a onda su svi rekli – znamo ko će osvojiti titulu.

Tejlora Frica je demolirao, Benu Šeltonu spustio slušalicu iako nije bio u romingu, a Danilu Medvedevu se osvetio za poraz dve godine ranije.

Foto: Antoine Couvercelle / imago sportfotodienst / Profimedia

Put u Pariz je doneo još jedno maestralno izdanje u kom je redom počistio sve. Delovao je nezaustalvljivo jer je već tada obezbedio prvo mesto na kraju sezone, po osmi put u karijeri…

Onda je otišao na Završni masters u Torino bio gotovo otpisan posle poraza od Janika Sinera (Italijani su pravili montaže kako mu predaje krunu), a onda se vratio i isprašio i njega i Alkaraza za novu sudbonosnu titulu.

E, sad, iako deluje da je prošla večnost od tada on nije zaboravio da igra tenis. Za šest meseci ne može da se ugasi šampion, pogotovo ne najbolji svih vremena.

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Istina je da se to zaboravlja jer se čini da ni Novaku tenis sada nije prioritet. Biće opet od mastersa u Rimu za to ne treba brinuti. Do tada će malo skijati na Kopaoniku, malo će se družiti sa porodicom, a onda pokazati da nije još za staro gvožđe.

Đoković je pronašao novi motiv sa 37 godina, baš kada se učinilo da će ga odlazak Rafaela Nadala potpuno isprazniti. Ipak, hvala Sineru i Alkarazu što su se razgoropadili tako mladi i probudili taj plamen u veteranu.

NE PROPUSTITE

Đoković sada trpi kritike jer je donedavno bilo nezamislivo da dođe do sezone na šljaci bez titule, ali kada pogledate odigrao je samo dva turnira.

Na jednom je stigao do polufinala i to je bilo razočaravajuće… Do te mere je razmazio navijače da je sve sem titule loš rezultat…

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Novak će biti onaj pravi kada mu tenis opet bio fokus, a to će se desiti vrlo, vrlo brzo. Onda će opet doći do kolektivne amnezije i zaboraviće se loša serija.

Ko sada pamti rano ispadanje u Monte Karlu i Banjaluci prošle godine kada je kasnije osvojio Rolan Garos…

BONUS VIDEO Novak strpljivo odgovarao na pitanja skupljača loptica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare