Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Nešto kamere nisu snimile, nešto nisu stigle, nešto nisu mogle. Nešto su snimile baš onako direktno pravo u metu, ali sve zajedno dovelo je do kulminacije - spuštanja slušalice Amerikancu usred Njujorka.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Srpski teniser je nastavio da piše istoriju, pa je još jednom napravio nešto što u tenisu nikada pre nije viđeno. Odigrao je 10 i više finala na dva i više grend slem turnira. Impresivno.

Ipak, iako je rezultat najbitniji sve ono što se dešava na tom putu je barem podjednako zanimljivo.

I ima mnogo stvari koje nije moći videti na televiziji, pa smo tako videli i jedan mikrorat, ako bi tako mogli da ga okarakterišemo, u trouglu Đoković – Šelton – navijači.

PROČITAJTE JOŠ

Novak nikome ne ostaje dužan, pa je i ovog puta on bio taj koji je stavio tačku. Ovog puta je bio taj koji je zalupio slušalicu.

Ukoliko ste gledali meč na televiziji verovatno ste se u jednom trenutku zbog čega je Novak toliko jezivo hladan, zbog čega je pozdrav na kraju bio neverovatno hladan da nisu razmenili nijednu jedinu reč.

To se može pripisati različitim stvarima, poput vreline momenta ili mladalačkoj energiji, tek Amerikanac je dobro „zakuvao“ čorbu i pokušao da proda svoju kožu znatno skuplje.

Kada je napravio brejk došao je do kamere i počeo da urla u nju, znao je da bi takva stvar mogla da iritira Novaka i uspeo je da ga barem za trenutak odgura sa te glavne šine. Na sreću, Đoković je uspeo da se vrati.

Ipak, onda Amerikanac ima još jedan potez u maniru srednjoškolskih košarkaša ili Ol-star vikenda u NBA ligi. Prišao je to svog boksa kažiprstom pokazivao na zemlju i govorio „Ovo je moja kuća“. Nije to bilo neočekivano, ali jeste bilo čudno da tako nešto radi u trenutku kada već gubi sa 2-0 u setovima.

Imao je još nekoliko takvih sličnih ispada uz ono bacanje reketa koje za navijače koji ga gledaju retko izgleda kao provokacija rivala.

I na kraju sve je to dovelo do reakcije publike koja se uključila u meč. Odjednom su navijači počeli da skaču, da viču iz petnih žila. Odjednom sudija ima problem da ih zadrži, ima problem da ih ućutka.

Sada počinje da se aplaudira Đokoviću kada promaši prvi servis ili da se zviždi kada se vraća poen zbog neca. Bilo je tu svačega pomalo, pa su to osetili i srpski navijači koji su ubrzo počeli da skandiraju „Novak“ i „Idemo, Nole“.

Sve ovo je kulminiralo na prvoj meč lopti. Novak se konačno nasmejao onako kiselo pre samog kraja trećeg seta i na meč lopti pogledao ka navijaču i rekao mu „Ne, ne, ne“. Bio je to jedan od tih mikroratova koje je vodio i koji svedoče da mu je navijač više puta nešto dobacivao.

Bio je spreman za tu situaciju jer je znao da usred Njujorka igra protiv Amerikanca i zapravo bi ga iznenadilo da to nije bio slučaj.

Novak je na kraju kada je iskoristio meč loptu odlučio da spusti slušalicu i da time „ugasi“ mladog Amerikanca koji je najveća senzacija turnira. Nikada pre nije stigao ni do jednog ATP finala, a sada je odmah debitovao u ovoj fazi na grend slemu.

Novak je sve ovo iskostio kao dodatno gorivo, pokazao je sposobnost kontrole publike i sposobnost da se isključi i uključi kada god je to neophodno.

Sada ga čeka još jedan emotivni trenutak i povratak u finale. Finale koje je šest puta gubio i poslednji put toliko bolno da je plakao dok je još uvek igrao…

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar