Viktor Troicki
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, zadovoljan je izdanjem svojih izabranika u mečevima protiv Grčke.

Srbija je prvi dan takmičenja ostvarila dve pobede, pošto je najpre Miomir Kecmanović savladao Aristotelisa Tanosa sa 2:0, da bi Novak Đoković rutinski odradio posao protiv Janisa Ksilasa.

„Bio je dobar prvi dan, oba meča su bila dobra, a igrači su imali samopouzdanja iako je protivnik bio slabiji. Miomir i Novak su bili sto posto profesionalni, iskoristili su svoj nivo i moć da pobede. Sjajno je igrati u Beogradu pred punom arenom i uživali smo. Radujemo se sutrašnjim mečevima da posle dublova završimo posao“, rekao je Troicki na konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor se nada da će Srbija naredne godine pojuriti „salataru“.

„Definitivno se vidi koliko Novaku znači da igra pred domaćom publikom i ovakvom punom halom u Srbiji, sve je postigao u karijeri. Sve je osvojio, ali i dalje se protiv oslabljenog protivnika odazvao pozivu i vidi se koliko uživa. Vidi se koliko mu znači posle naporne sezone, daje maksimum i pobeđuje. Opet mu se zahvaljujem, i na svemu šta je uradio za svoj sport i sport generalno. Nestvarno. Nadam se da će nastaviti da uživa u tome i da će igrati i u sledećoj sezoni da nam pomogne da dosanjamo taj san koji sanjamo dugo. Kad smo svi zajedno, motivisani i kad je energija dobra, imamo šansu protiv bilo koga. Ali da prvo završimo posao do kraja, čeka nas sutrašnji dan i nadam se da će posle dubla sve biti gotovo. Sjajna energija i ekipa, mislim da mogu da postignu sjajne rezultate“, dodao je Troicki.

PROČITAJTE JOŠ:

Uporedio je igračke dane sa ovim trenerskim.

„Ja sam svoje odigrao, ne žalim za tim. Prekinuo sam karijeru pre tri i po godine i moja reprezentativna karijera, ponosim se njome i davao sam svoj maksimum. Sad je red da mlađi osete kult i daju svoj maksimum, da žele da im to bude najvrednije u karijeri. Svima nama je to najvrednije u toku godine i nemamo prilike da igramo jedan protiv drugog, da igramo međusobno i specifična je situacija ova nedelja Dejvis kup i to pokušavamo da prenesemo na mlađe… Meni ne nedostaje ovo na terenu, nije lakše, ali danas mi posao jeste bio lagan. Prvi put otkako sam selektor doživeo sam da uživam i da nemam puno stresa, ali je lakše kada je sve u tvojim rukama i kad si na terenu, drugačije se odvija situacija“, zaključio je Troicki.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar