Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Američki teniser Frensis Tijafo plasirao se u polufinale US Opena pošto je savladao Grigora Dimitrova u nedelju na ponedeljak.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Dimitrov nije uspeo da završi meč, pa je predao u četvrtom setu posle tri sata igre i pri rezultatu 6:3, 6:7 (5), 6:3, 4:1 za Tijafoa.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac je bio na pragu pobede kada je Grigor rekao da ne može više da izdrži, jer je osetio probleme sa mišićem na nozi.

Isprva je delovalo kao sličan problem zbog kog se povukao s Vimbldona, ali je i protiv Tijafoa imao momente sjajnog tenisa, samo ne i fizičke spreme potrebne za ovakav turnir.

Tijafo je prvi set dobio brejkovima u petom i devetom gemu, u drugom je Dimitrov poveo sa 3:1, pre nego što je ispustio svoj servis za 4:3, a onda u taj-brejku ipak završio posao kako je nameravao.

Tridesettrogodišnji Bugarin je u trećem setu takođe poklekao u petom i devetom gemu, da bi u četvrtom Tijafo napravio brejk za 2:0.

Već tada je bilo jasno ko će izvući deblji kraj u meču posle kog američki igrač ide na zemljaka Tejlora Frica, jer je Fric savladao Sašu Zvereva u svom četvrtfinalu.

Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar