Novak Đoković i Viktor Troicki, zastava Srbije
Foto: Vicente Vidal / imago sportfotodienst / Profimedia

Narednih dana, tim za Dejvis kup će biti pojačan najboljim teniserom planete Novakom Đokovićem.

Selektor muške teniske Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki izjavio je da Srbija „može da se nada“ osvajanju Dejvis kupa u Malagi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Idemo meč po meč. Ne znam da li možemo da kažemo da smo glavni favoriti. Imamo Novaka i možemo da se nadamo, a imamo i želju da osvojimo ‘salataru’. Prvi protivnik je Velika Britanija, imaju probleme sa povredama, ali imaju i dosta kvalitetnih igrača“, rekao je Troicki.

Dejvis kup reprezentacija Srbije stigla je u nedelju u Malagu na završni turnir Dejvis kupa, gde se naknadno pridružuje Đoković, koji je istog dana igrao finale Završnog mastersa u Torinu.

Tamo je Novak uzeo titulu pobedom nad Janikom Sinerom u dva seta sa 6:3 i 6:3 i najavio napad na trofej Dejvis kupa, koji Srbija nije osvojila od kraja 2010.

„Prvi dan je u Malagi. Brzo smo putovali, direktnim letom iz Beograda. Svi osim Novaka su tu. Odrađen je i prvi trening. Dobra je energija u ekipi i sve je u najboljem mogućem redu“, dodao je Troicki.

Foto: Video/FoNet

Reprezentativac Srbije Hamad Međedović izjavio je da je „velika čast biti među pet odabranih igrača u reprezentaciji“.

„Stigli smo u Malagu, na redu su prvi treninzi i radujem se prvom meču. Stanje u ekipi je fenomenalno. Svi momci imaju izuzetnu energiju. Dosta pričamo o mečevima koji nas očekuju i verujemo da možemo da idemo do samog kraja“, rekao je Međedović.

Prvi meč u Malagi, Srbija će igrati 23. novembra protiv selekcije Velike Britanije, u kojoj neće biti Endija Marija.

„Britanci imaju dobar tim, dobre igrače, ali mi verujemo u sebe i idemo na pobedu“, dodao je Međedović. O predstojećem izazovu je posle turnira u Torinu pričao i sam Novak.

„Reprezentacija je čast i privilegija za sve nas, nadam se da ću moći da doprinesem pobedama našeg tima, znam da se oslanjaju na mene, to mi prija, navikao sam, format je takav, da se sve brzo dešava. U dublu smo malo kratki, sve reprezentacije imaju nekoga iz vrha, mi nemamo, igrali smo malo Kecmanović i ja, dobro smo se osećali na treningu, imali smo neke treninge, moramo da poradimo i nadam se da ćemo pobediti Britance posle singla, to je drugačiji osećaj, imaš veću odgovornost, sediš na klupi, selektor, cela ekipa je tu, izazov je održati svoje rutine. Imamo sjajnu hemiju, atmosferu“, objasnio je Đoković.

BONUS VIDEO: Trenutak kada je Novak osvojio Završni masters i slavlje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar