Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Toni Nadal je uvek znao kako da privuče pažnju, a svoj trenutak nije propustio ni ovog puta.

Toni Nadala, stric i dugogodišnji trener Rafaela, napisao je kolumnu za „El Pais“ i u tom tekstu se nakon vimbldonskog finala poklonio Karlosu Alkarazu, ali i Novaku Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Nije to neuobičajeno za Nadala, ali je tokom godina znao da bude i dosta grub.

„Sa zadovoljstvom može da nosi medalju koja ga akredituje kao novog člana kluba. Znaće da je sa 20 godina postigao ono što velika većina mladih kada počinje sanja da postigne u nekom trenutku: Da podigne zlatni pehar namenjen šampionu“, počeo je Nadal o Alkarazu.

Zatim priznaje da je počeo da sumnja u zemljaka nakon što je video šta se desilo u prvom setu.

„Videli smo Alkaraza dekocentrisanog i mislim da su mnogi od nas mislili da će Srbin dodati još jedan grend slem na svoj već impresivan rekord. Međutim, Španac je odlučio da izbriše sve što se desilo, brzo je završio na prvi set i progresivno je uspeo da preokrene situaciju u svoju korist“.

Novak je izgubio dva seta zaredom, drugi prilično ubedljivo sa 6:1 i mnogi su mislili da je kraj blizu. Mnogi, ali ne i Đoković.

„Đoković je pokazao, još jednom, volju da se bori i sjajan kvalitet tenisa. Iako je 16 godina stariji od protivnika i uprkos tome što je bio u nepovoljnoj situaciji, produžio je meč i podigao svoj nivo, prilagodio udarce i sprečio je Karlosa da završi finale, a da sebi ne da poslednju šansu u finalnom setu“.

Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA/YOAN VALAT

Alkaraz je stigao do druge grend slem titule u karijeri nakon US Opena iz 2022. godine, a Nadal veruje da će jedino Srbin biti pravi rival momku iz Mursije sledećih godina.

„Iskreno, ne vidim aktivnog igrača, sa izuzetkom Đokovića, sposobnog da zaustavi Karlosov neverovatan uspon. Đoković nema još puno godina i mislim da će španski navijači imati prilika da uživaju u još dosta mečeva i da slave puno pobeda u hladnim i toplim nedeljama“, završio je Nadal.

BONUS VIDEO Novak u potpunosti izludeo Rubljova: Poen koji pokazuje nemoć Đokovićevog rivala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar