Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

I dalje ne prestaje da intrigira javnost.

Novak Đoković je nedavno po treći put u karijeri osovjio Rolan Garos, a jedan od najzanimljivijih momenata turnira se dogodio tokom meča sa Martonom Fučovičem kada je na njegovim grudima otkriven uređaj koji je uzburkao javnost.

Sada, kada je krenuo po osmi Vimbldon u karijeri, uređaj je ponovo tu, a samim tim i pažnja javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Mali kružni predmet je izazvao brojne polemike i niko nije znao šta je, pa su se o njemu mnogi ljudi pitali jednako koliko i o Đokovićevoj igri.

Iz kompanije „Taopatch“ za koju piše da je situirana u Italiji, objavljuju snimak sa Novakom kako nosi taj predmet na grudima i hvale se time.

Uređaj koji prodaju kombinuje akupunkturu sa lakom terapijom i sadrži slojeve nanokristala koji hvataju telesnu toplotu i pretvaraju je u veoma slabu svetlost koja se emituje na određene tačke u telu. To stimuliše centralni nervni sistem i povećava komunikaciju sa ostatkom tela.

Novak nije potvrdio o čemu je reč tačno na konferenciji za štampu, ali je nagovestio da jeste reč o „nano tehnologiji“.

„Kao dečak sam voleo klinca Ajronmena, moj tim je pronasao najnapredniju nano-tehnologiju i da nije toga ne bih sada bio ovde“, rekao je Đoković posle meča sa Fučovičem, na konferenciji.

Ovaj prilepak za grudi na sajtu kompanije opisuje se kao „biohacking device“, odnosno kao prirodni metod unapređenja ljudskih sposobnosti, a na sajtu spomenute kompanije nalazi se nekoliko opcija i koštaju različito, od 349, pa do 3.999 dolara za po dva pakovanja.

Ako to jeste taj uređaj, Novakov bi mogao da bude Platinum, ili Platinum 2, koji su najskuplji u ponudi „Taopatch-a“ i koštaju 2.599, odnosno 3.999 dolara.

BONUS VIDEO Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare